Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 14:53

Διήμερο αφιέρωμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Διήμερο αφιέρωμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην Καλαμάτα

Διήμερο αφιέρωμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων με καλεσμένο από τις ΗΠΑ τον Αρμένιο σκηνοθέτη Bared Maronian διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ σήμερα και αύριο, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, με τη συμμετοχή της Αρμενικής Κοινότητας Καλαμάτας, της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας και της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας και με τη στήριξη της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Ο Αμερικανοαρμένης σκηνοθέτης Bared Maronian θα παρουσιάσει τα δύο ντοκιμαντέρ του «Τα Ορφανά της Γενοκτονίας» και «Γυναίκες του 1915», δυο ταινίες που σκιαγραφούν το ιστορικό πλαίσιο και ρίχνουν φως σε άγνωστες πτυχές της Γενοκτονίας.

Το πρόγραμμα είναι το εξής: Σήμερα, Σάββατο στις 7.30 μ.μ, στο Στέκι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11), θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα Ορφανά της Γενοκτονίας» παρουσία του σκηνοθέτη. Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση και γνωριμία με το δημιουργό. Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργεί φωτογραφική έκθεση.

Αύριο, Κυριακή, στο Αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο αρχικά θα γίνει στις 6 μ.μ. αναδρομή στο ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της Γενοκτονίας. Θα μιλήσουν οι Αϊβαζιάν Αλίν (μέλος της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας) και ο Varsenik Galstian (αντιπρόεδρος της Αρμένικης Κοινότητα Καλαμάτας). Στη συνέχεια θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Γυναίκες του 1915» του Bared Maronian στις 6:30 μ.μ. Στις 8 μ.μ. θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη και το πρόγραμμα θα κλείσει με συναυλία από το μουσικό σχήμα του Χάιγκ Γιαζιτζιάν στις 8.30 μ.μ.


NEWSLETTER