Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 08:18

Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Φοιτητές απ’ όλες τις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του πρώην ΤΕΙ, που εδρεύουν στην Καλαμάτα, συμμετείχαν στην πορεία που διοργανώθηκε το Σάββατο στο κέντρο της πόλης, έπειτα από πρωτοβουλία της Επιτροπής Φοιτητών 4ου έτους του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων. Στην πορεία συμμετείχαν και οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών ΣΤΕ.Γ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ.

Αφορμή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Φοιτητών, ήταν τα οξυμένα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την αρχή του εξαμήνου. Τα περισσότερα τμήματα άνοιξαν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας. Με την έναρξη των μαθημάτων τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν, αφού οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με τη μη πραγματοποίηση εργαστηρίων και θεωριών, λόγω της έλλειψης καθηγητών, ενώ δεν έχουν βγει ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών και επαγγελματικά δικαιώματα. Τα εργαστήρια μετατράπηκαν σε θεωρίες και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο, αν δεν καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των καθηγητών. Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζει το τμήμα της Λογοθεραπείας και το τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής φοιτητών επισημαίνεται πως “δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά. Και τα προηγούμενα χρόνια συνέβαιναν, όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ολα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς χρηματοδότησης των σπουδών μας.

Απαιτούμε: 1) Εδώ και τώρα πρόσληψη καθηγητών. 2) Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. 3) Να μην χαθεί και να μην μετατραπεί κανένα εργαστήριο σε θεωρία. 4) Κανένας φοιτητής να μην χρειαστεί να πληρώσει από την τσέπη του αναλώσιμα. 5) Αντιστοίχηση μαθημάτων ΤΕΤΡΟ με ΕΠΙ.ΤΕΤΡΟ. 6) Ενημέρωση των φοιτητών για επαγγελματικά δικαιώματα πανεπιστημίου. 7) Επαναφορά 3ης εξεταστικής”.