Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 17:16

Aλλαγή στην ηγεσία της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας

Γράφτηκε από την

 Η αλλαγή στην ηγεσία της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Καφαντάρης παρέδωσε στον νέο πρόεδρο, δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, και η απερχόμενη συμπρόεδρος Ελένη Αλειφέρη στον νέο συμπρόεδρο, αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο.

Ο νέος πρόεδρος Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία ως τριτοβάθμιο όργανο επιτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον καταστατικό της σκοπό, που δεν είναι άλλος από την προβολή και προώθηση των εθνικών θεμάτων και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, τη σύσφιγξη και την προώθηση των σχέσεων των αποδήμων Μεσσήνιων με την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τη διατήρηση της μεσσηνιακής παράδοσης και τη διάδοση των πολιτισμικών, λαογραφικών και πνευματικών χαρακτηριστικών της Μεσσηνίας. Τέλος ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους του δημάρχους που τον πρότειναν ως νέο πρόεδρο.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση πάρθηκαν αποφάσεις σχετικά με: α) Εκδηλώσεις για την «Ελλάδα 2021», έτος ορόσημο για την επίδραση της Ελληνικής Επανάστασης στους λαούς, β) Την ολοκλήρωση του κινηματογραφικού έργου του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα «Ο Ζορμπάς», γ) Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης, δ) Εκθεση ζωγραφικής ως προάγγελο της «Ελλάδα 2021», ε) Φεστιβάλ Ελληνορωσικού Κινηματογράφου, στ) Φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση. ζ) Προστασία πολιτιστικών μνημείων.