Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 12:11

“Πάμε Βόλτα” στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

Γράφτηκε από την
“Πάμε Βόλτα” στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

Για 36η χρονιά ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών θα διοργανώσει την προσεχή Κυριακή 27 Οκτωβρίου την Γιορτή Κάστανου.

Η ομάδα “Πάμε Βόλτα” από την Καλαμάτα θα δώσει το παρών στην εκδήλωση και τα μέλη της ελπίζουν ότι θα περάσουν μια εξαιρετική μέρα.

Στην ανακοίνωση της η ομάδα μεταξύ άλλων αναφέρει: “Τη γιορτή θα πλαισιώνουν δρώμενα όπως παρουσιάσεις σχετικές με το κάστανο, παιχνίδια για τα παιδιά, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών συλλόγων συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών τοπικών ακουσμάτων. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα μπορούμε να επισκεφθούμε το στολίδι του χωριού, την έκθεση των Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, το ανανεωμένο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού, το μεσαιωνικό Κάστρο, την πολιούχο εκκλησία μας Μεταμόρφωση του Σωτήρος με το μοναδικό τέμπλο καθώς και να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού.

Αναλυτικότερα, στον χώρο της Γιορτής, ο οποίος θα είναι σκεπασμένος και θα διαθέτει τραπεζοκαθίσματα, θα έχουμε τη δυνατότητα:

Να απολαύσουμε κάστανα στον τόπο παραγωγής τους (βραστά, ψητά, σε γλυκίσματα και φαγητό) με το κρασί δωρεάν.

Να γευτούμε ζεστά φαγητά όπως χοιρινό με κάστανο, προβατίνα ψητή, φασολάδα παντρεμένη, ρεβυθάδα με κάστανο, Καστανοσαλάτα, χειροποίητες πίτες, σουβλάκια, ρέγκα στα κάρβουνα, αλλά και γλυκά με βάση το κάστανο, έναντι συμβολικής τιμής για τις ανάγκες πραγματοποίησης της γιορτής.

Να διασκεδάσουμε με παραδοσιακή μουσική, να ξεσηκωθούμε με τις ικανότητες του χορευτικού συγκροτήματος που θα μας παρουσιάσει χορούς από τον τόπο και απ’ όλη την Ελλάδα

Να δοκιμάσουμε τις πρωτότυπες δημιουργίες του Σέφ με βάση το κάστανο.

Και οι μικροί μας φίλοι να παίξουν στο παιδικό εργαστήρι.

Παράλληλα, θα μπορούμε να επισκεφθούμε την Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού όπου οι ξεναγοί του Φορέα θα μας ενημερώνουν μέσω παρουσιάσεων για την ιστορία της Καστάνιτσας, την μοναδική χλωρίδα και πανίδα του Πάρνωνα και το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής.

(Πληροφορίες για την εκδρομή στο τηλ. 6936 518550).


NEWSLETTER