Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 14:02

Λάμπρος εορτασμός της εθνικής επετείου με καλοκαιρινό καιρό στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Καλαμάτα, με αποκορύφωμα την παρέλαση, οι εκδηλώσεις για την 79η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στις εκδηλώσεις της Καλαμάτας την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γ.γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και τη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης και το ΚΙΝΑΛ ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης.

Στις 10.15 το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, κατά την οποία προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος.

Στη συνέχεια, στην πλατεία 23ης Μαρτίου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το μνημείο  των πεσόντων και κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Βουλής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Καλαμάτας, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, το δήμαρχο Καλαμάτας κι εκπροσώπους της Ενωσης Αποστράτων Στρατού Ξηράς Ν. Μεσσηνίας,της Ενωσης Αποστράτων Αεροπορίας Ν. Μεσσηνίας και όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων του νομού.

Μετά τις 11.15 ξεκίνησε η παρέλαση στην οδό Αριστομένους με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών και μαθητριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των σπουδαστών στις Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ, των μελών πολιτιστικών - χορευτικών συλλόγων, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης-παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, του Σώματος Εθελοντών Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καλαμάτας, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ., του Τοπικού Τμήματος Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, των Συστημάτων Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, και αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν η Μπαντίνα της Δημοτικής Φιλαρμονικής και η Φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.