Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 09:19

Μόνο οικογένειες προσφύγων στην Καλαμάτα: Αρχικά σε ξενοδοχεία και μετά σε δομή φιλοξενίας

Γράφτηκε από τον
Μόνο οικογένειες προσφύγων στην Καλαμάτα: Αρχικά σε ξενοδοχεία και μετά σε δομή φιλοξενίας

 

 

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η φιλοξενία προσφύγων σε πόλεις της χώρας, ανάμεσά τους και η Καλαμάτα, αλλά μόνο οικογενειών, σε ξενοδοχεία και καταλύματα.

Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν όλες οι ανάγκες με τη λύση αυτή, τότε θα προχωρήσει η δημιουργία ανάλογης δομής. Πρόκειται για χώρο νότια του δρόμου Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, στα όρια του Δήμου Καλαμάτας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με υποδομές για ρεύμα, ύδρευση και αποχέτευση και σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να γίνει η σύνδεσή του με τα δίκτυα αυτά.

Η επιλογή του φέρεται να έγινε, γιατί βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο και σε λογική απόσταση από την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, ώστε η δομή να μην είναι αποκομμένη από τον κόσμο και να βρίσκεται κοντά σε σχολεία για τα προσφυγόπουλα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάστηκε και ο χώρος της Μπιρμπίτας, γιατί διαθέτει δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Για τα σχέδια αυτά εκτιμάται ότι δε θα αργήσει η ενημέρωση στο Δήμο Καλαμάτας και στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς επείγει η ανάγκη της αποσυμφόρησης των νησιών και της κατανομής προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί ότι το ερχόμενο Σάββατο πρόκειται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. (αυστηρά μόνο οι βουλευτές) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ξενοδοχείο εκτός του κέντρου της Αθήνας και μεταξύ των υπουργών που θα ενημερώσουν τους βουλευτές, θα είναι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Γ.Σ.


NEWSLETTER