Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 11:45

Καλαμάτα: Εντυπωσιακή επίδειξη αεροσκαφών Τ-6 στην 120 ΠΕΑ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη από την ομάδα επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους Τ-6 “Δαίδαλος”, χθες το μεσημέρι, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, κατά τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Οι πιλότοι του “Δαίδαλος”, ο επισμηναγός Χρήστος Ναούμης και ο σμηναγός (Μεσσήνιος στην καταγωγή, από τη Χώρα) Θωμάς Γύφτος πέταξαν πραγματοποιώντας ριψοκίνδυνους ελιγμούς, αναστροφές, βυθίσεις κι έφθασαν τα 585 χιλιόμετρα, δοκιμάζοντας τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Μιλώντας μέσα από το αεροσκάφος με τον ασύρματο, ξεκινώντας την επίδειξη, οι δύο πιλότοι ευχήθηκαν χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία και προέτρεψαν τους παριστάμενους να απολαύσουν το σόου.

Την ομάδα επιδείξεων του “Δαίδαλος” συμπληρώνουν ο σμηναγός Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου και ο υποσμηναγός Πέτρος Στριλιγκάς.

Η επίδειξη, που προκαλούσε δέος, περιελάμβανε επιτάχυνση του αεροσκάφους στα 500 χιλιόμετρα στα 10 μέτρα ύψος από το διάδρομο, κατακόρυφη άνοδο και περιστροφές, βύθιση και επιτάχυνση στα 500 χλμ., κατακόρυφο κύκλο, οριζόντια περιστροφή 4 σημείων, ακτίνα στροφής 900 μέτρων όπου ο πιλότος αντιστέκεται σε δύναμη 6 φορές μεγαλύτερη από τη βαρύτητα, ελιγμό με τριπλό ρολ (3 συνεχόμενες στροφές) εντυπωσιακό ελιγμό με ανάστροφη πτήση και ταχεία διέλευση στα 585 χιλιόμετρα - και ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό προς τους θεατές, κουνώντας τα φτερά του αεροσκάφους.

Ο παρουσιαστής υποσμηναγός παρατήρησε ότι αυτές είναι οι δυνατότητες και τα εξαιρετικά πτητικά χαρακτηριστικά του Τ6.

Η ομάδα επιδείξεων του “Δαίδαλος” σήμερα στη 1 το μεσημέρι, θα συμμετάσχει σε αεροπορικές επιδείξεις στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Γ.Σ.