Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 15:29

Εκδήλωση για ασφαλιστικό με το Γιώργο Ρωμανιά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό με ομιλητή τον εργατολόγο Γιώργο Ρωμανιά πραγματοποιείται στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα.

Η ενημέρωση θα αφορά τη σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού και κυρίως την πορεία και το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης.

“Υπάρχει ενδιαφέρον, ο κ. Ρωμανιάς είναι αποδεκτός στον κόσμο, γιατί είναι γνώστης του ασφαλιστικού” ανέφερε χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης και σημείωσε: “Η πλειοψηφία των ρυθμίσεων του νόμου Κατρούγκαλου κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει νέο ασφαλιστικό νόμο, που θα αποτελεί συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ. Σκέφτονται ανταποδοτικό, αναλογικό σύστημα μετά τα 30 χρόνια εργασίας. Ολες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό μετά το 1990 είναι επώδυνες. Αν λυθεί το θέμα της ανάπτυξης, αν δεν μπει καινούργιος κόσμος στην εργασία, θα υπάρχει ανακύκλωση του προβλήματος του ασφαλιστικού”.

Ο κ. Τσώνης παρατήρησε ότι στην προηγούμενη οργανωμένη προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου που έκανε το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και 160 άτομα ζήτησαν έγγραφες απαντήσεις για το χρόνο που μπορούν να βγουν στη σύνταξη.