Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 20:41

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για το Πολυτεχνείο

Γράφτηκε από την

 

Σαράντα έξι χρόνια από το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Μελετάμε, διδασκόμαστε και αντλούμε δύναμη για τη συνέχεια των αγώνων μας”, σημειώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Αναφέρει πως “το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου: «Εξω το ΝΑΤΟ-Εξω οι ΗΠΑ» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σήμερα που η κυβέρνηση βαφτίζει τον Τραμπ «διαβολικά καλό» και έχει πάρει τον τίτλο του «προτιμώμενου εταίρου» των ΗΠΑ στα δολοφονικά τους σχέδια! Οι σημερινοί αγώνες για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα είναι ταυτόχρονα και αγώνες για να ζήσουμε στη χώρα μας με βάση τις δυνατότητες της σύγχρονης εποχής, για να ζήσουμε ειρηνικά όλοι οι λαοί! Η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι επικίνδυνη για τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς. Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς”.

Το ΜΑΣ καλεί το λαό της Καλαμάτας “να δείξει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, σε κάθε βασανισμένο άνθρωπο θύμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και να απομονώσει αυτούς που σπέρνουν το μίσος και το ρατσισμό”. Και καλεί συνδικάτα, μαζικούς φορείς και τους μαθητές της πόλης στη συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17/11 στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.