Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 09:06

Νεαρός με αναπηρία έπεσε σε κακότεχνη διάβαση στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Νεαρός με αναπηρία έπεσε σε κακότεχνη διάβαση στην Καλαμάτα

 

Νεαρός άνδρας με αναπηρία έπεσε και ανατράπηκε με το καρότσι του, χθες το μεσημέρι σε κακότεχνη διάβαση στο κέντρο της Καλαμάτας, χωρίς ευτυχώς να χτυπήσει.

Το συμβάν έγινε στη διασταύρωση Πολυχάρους και Αριστοδήμου και περαστικοί αλλά και πελάτες γειτονικού καταστήματος, που ταράχτηκαν από την εικόνα, έσπευσαν να βοηθήσουν και να σηκώσουν τον άνθρωπο με το καρότσι του.

Στην ευρύτερη περιοχή στο κέντρο της πόλης υπάρχουν και άλλες τέτοιες επικίνδυνες και κακότεχνες διαβάσεις ΑμεΑ, τις οποίες έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση για την αποκατάστασή τους. Και είναι ευτύχημα που δεν έχουν σημειωθεί και άλλα ατυχήματα με ΑμεΑ.

Χθες, όμως, μετά από επικοινωνία - ενόχληση δημότη, στην περιοχή έσπευσε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος με μηχανικό του δήμου. Οι δύο άνδρες είδαν από κοντά το σημείο του ατυχήματος και άλλα επικίνδυνα σημεία διαβάσεων, όπως στη διασταύρωση Βασ. Γεωργίου και Αριστοδήμου, και από την πάνω και από την κάτω πλευρά.

Ο κ. Μαστραγγελόπουλος μας επιβεβαίωσε την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων διαβάσεων, την υψομετρική διαφορά της κατάληξης της διάβασης με την άσφαλτο στο δρόμο και δήλωσε πως θα επιδιορθωθούν άμεσα. Παρατήρησε ότι η αποκατάσταση θα γίνει με εργολαβία που αφορά τη βελτίωση πεζοδρομίων.

Γ.Σ.

 

Σχόλια  

0 # κακοτεχνίες από 15-11-2019 14:24
παράδοση και συνήθεια,λόγω ατιμωρησίας.
Η πόλη είναι γεμάτη από όμοιες παγίδες,σε κάθε περιοχή που έχουν κατασκευασθεί όμοιες "διαβάσεις".
Μάλιστα δε,σε κάποια σημεία (πχ Μακεδονίας) μπαίνει ο δυστυχής χρήστης στην ράμπα σε ένα όποιο σημείο και στο τέλος της διαδρομής δεν βρίσκει την επόμενη ράμπα,αλλά πεζοδρόμιο απροσπέλαστο λόγω ύψους.
Το θέμα είναι η πλημμέλεια με την οποία σχεδιάζονται, αλλά και κατασκευάζονται ,από μειοδότες επαγγελματίες κατασκευαστές,ο ι οποίοι προσβλέπουν στο γρήγορο κέρδος,ενώ συγχρόνως έχουν μόνιμο σοβαρό πρόβλημα στην όραση - οπτική,αλλά δεν είναι ΑΜΕΑ,
η ανοχή ή και αδιαφορία του δήμου,ως και των αρμοδίων προς παραλαβή των έργων,οι οποίοι συχνά παίζουν την .. κολοκυθιά και αποφεύγουν την παραλαβή,η οποία επέρχεται σιωπηρά με την πάροδο του χρόνου,χωρίς να λογοδοτεί ή και να πληρώνει κανείς από αυτούς το κόστος της κακοτεχνίας.
Το σωστό λοιπόν είναι να υποχρεώνονται οι ιδιώτες κατασκευαστές και τεχνίτες,ως και οι αρμόδιοι εποπτεύοντες υπάλληλοι του δήμου να διασχίζουν το κάθε κακότεχνο δίκτυο που προσφέρουν,ελαφ ρά τη καρδία,στην πόλη,με αναπηρικό αμαξίδιο,πριν την παράδοση στην κοινή χρήση,ώστε να πιστοποιούνται
εν τη γενέσει τους οι κακοτεχνίες και να διορθώνονται μέσα στα πλαίσια της εργολαβίας.
Αν δεν μπορούν να παραδώσουν έργο με προδιαγραφές, ας αλλάξουν επάγγελμα και αν οι του δήμου δεν μπορούν να καταλάβουν την σοβαρότητα του θέματος και την πάγια ευθύνη τους,μόνιμοι ή αιρετοί,ας παραιτηθούν.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER