Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 17:41

Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου

Γράφτηκε από την
Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου

 

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας μεθαύριο Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, συμμετέχει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος σημειώνει, μεταξύ άλλων: “Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το Πολυτεχνείο είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Το κυρίαρχο σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» εμπνέει διαχρονικά τους αγώνες για την παιδεία, την υγεία, για τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, για τις δημοκρατικές κατακτήσεις που συνεχώς αμφισβητούνται και θυμίζει πως τα οράματα του τότε είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρα”.

Σχόλια  

0 # ΓΙΑΝΝΗΣ 15-11-2019 21:01
ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΨΕΥΤΟΜΥΘΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1973 ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ 1974 ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1973 ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΑ ΠΟΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΗΛΘΕ ΠΑΛΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΑΝ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΔΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΣΕΒΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ 500 ΜΕΤΡΩΝ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ,Ο ΔΕ ΚΟΣΜΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ ΣΒΟΡΟΝΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΖΟΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΙΑ ΩΣ ΓΛΥΠΤΗΣ ΚΑΙ ΕΦΤΕΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΕΞΑΛΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΤΡΩΓΑΜΕ ΚΑΙ ΗΣΥΧΙΑ ΜΕ ΤΑΞΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER