Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 11:06

Δηλητηρίασαν σκυλιά στους δρόμους των Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Δηλητηρίασαν σκυλιά  στους δρόμους των Φιλιατρών

 

Στο στόχαστρο ασυνείδητου ή ασυνείδητων βρέθηκαν για ακόμη μια φορά τα αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται στους δρόμους πέριξ της πλατείας Φιλιατρών. Χθες τα ξημερώματα ένα σκυλί έχασε την ζωή του από φόλα στον πεζόδρομο της πόλης, ένα ακόμη σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρις στην άμεση επέμβαση ευσυνείδητης και ευαισθητοποιημένης  κατοίκου, ενώ και ένα περιστέρι δεν γλίτωσε από το δηλητήριο.

Το ανησυχητικό -πέρα από το τερατώδες της πράξεως- είναι ότι δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στην πόλη, αλλά τείνει να γίνει συχνό φαινόμενο, αφού είναι η τέταρτη φορά μετά τον Απρίλιο που πέφτουν φόλες στην περιοχή της πλατείας, όπως μας καταγγέλθηκε.

Μιλώντας με την Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου η οποία αποτελεί μέλος ομάδας εθελοντών για την προστασία των αδέσποτων της πόλης που προσπαθούν να τα φροντίζουν και να τα στειρώνουν, μας είπε ότι ειδοποιήθηκε στις 6.21 χθες το πρωί από καταστηματάρχη στην αρχή του πεζοδρόμου δίπλα από την κεντρική πλατεία ότι ένα σκυλί έτρεμε, έβγαζε σάλια και ψυχορραγούσε. Αμέσως βρέθηκε στον τόπο και κάνοντας μια ένεση εμετική και μια ατροπίνης κατάφεραν να το σώσουν, καταλαβαίνοντας από τα συμπτώματα ότι είχε φάει φόλα.

Από την ανησυχία της μήπως έχουν φάει και άλλα σκυλιά φόλα, όπως μας είπε, έκανε μια βόλτα στην πλατεία και στον πεζόδρομο όπου εκεί βρήκε ένα ακόμη σκυλί, το οποίο όμως είχε πεθάνει χωρίς να μπορέσουν να το βοηθήσουν. Παράλληλα είχε καλέσει και μια ιδιώτη κτηνίατρο για να βοηθήσει την κατάσταση και τότε είδαν να πέφτει ένα περιστέρι το οποίο σπαρταρούσε. Αν και προσπάθησαν να το σώσουν δεν τα κατάφεραν, αφού μετά από λίγο ξεψύχησε.

Οπως μας ανέφερε το να πέφτουν φόλες γύρω από την πλατεία είναι ένα συχνό φαινόμενο, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή είναι η 4η φορά που γίνεται αυτό μετά το τέλος Απριλίου και κάθε φορά -όπως παρατήρησε- στόχος είναι να θανατωθούν λίγα σκυλιά προφανώς για να μην ξεσηκωθούν αντιδράσεις.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Αστυνομία η οποία έφτασε στο σημείο και το κατέγραψε.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER