Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 13:09

Μεσσηνία: Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα για την Black Friday

Γράφτηκε από την

Στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στη δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, με αφορμή την Black Friday, αντιδράει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, επικρίνοντας δριμύτατα την εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Το συνδικάτο καλεί “τους συναδέλφους να απευθυνθούν στο σωματείο για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας τους. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι εργοδότες απαιτούν να εργαζόμαστε ασταμάτητα, 10ωρα και 12ωρα, χωρίς ρεπό και διάλειμμα” και παρατηρεί: “Από  κοινού μπορούμε να εμποδίσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας, η οποία μπροστά στην εξασφάλιση των κερδών της ισοπεδώνει κατακτήσεις, δικαιώματα, σμπαραλιάζει ακόμα και τις κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις που επιβάλλει στους εργαζόμενους,  χτυπά το σταθερό χρόνο εργασίας”. Σημειώνει πως “μαύρα μάτια θα κάνουμε για να δούμε τα παιδιά και την οικογένειά μας. Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου κορυφώνεται άλλη μια Black Friday, ακολουθεί το εορταστικό ωράριο από 12 Δεκεμβρίου, ο Γενάρης με τις εκπτώσεις και τις απογραφές, ενώ από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι καλέστηκαν να εργαστούν τις  Κυριακές. Δουλειά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ωράρια λάστιχο, έντονη πίεση και εξαντλητικοί ρυθμοί μέχρι λιποθυμίας. Αυτή είναι η σκληρή και μαύρη πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Αυτή είναι η κανονικότητα και η δικαιοσύνη που μας τσαμπουνάει η κυβέρνηση της ΝΔ”.

Επισημαίνει, ακόμα, ότι “ήδη έχουν φτάσει καταγγελίες στο συνδικάτο από συναδέλφους για καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας, κομμένα ρεπό, απλήρωτες υπερωρίες και μισθούς”.

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές και την Επιθεώρηση Εργασίας: Να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιές τους. Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό. Να πληρωθούν κανονικά οι παραπάνω ώρες εργασίας των εργαζομένων”.