Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 04:50

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Αναβολή χειρουργείων λόγω έλλειψης υλικών

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Αναβολή χειρουργείων λόγω έλλειψης υλικών

Ελλείψεις παρατηρούνται σε βασικά υλικά στον χειρουργικό τομέα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, με αποτέλεσμα να έχουν οδηγηθεί σε αναβολή χειρουργεία που σε διαφορετική περίπτωση θα γίνονταν κανονικά. Οι ελλείψεις με βάση όσα μας είπε και ο αναπληρωτής διοικητής Πάνος Μπόζος έχουν να κάνουν με τα χειρουργικά πλέγματα, χωρίς όμως, όπως υποστήριξε, να έχουν σταματήσει γενικώς να γίνονται χειρουργεία.
Από την άλλη σύμφωνα με πληροφορίες μας, αν και από τον Αύγουστο είχε επισημανθεί η ανάγκη για παραγγελίες των απαραίτητων υλικών, έχει υπάρξει καθυστέρηση στην εκτέλεση της διαδικασίας προμήθειας, με αποτέλεσμα απλά χειρουργεία να μην μπορούν να γίνουν αυτή την περίοδο αφού δεν υπάρχει επάρκεια υλικών. Πάντως ο κ. Μπόζος από την πλευρά του τονίζει ότι αυτό οφείλεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται και είναι χρονοβόρες, αν και μόλις την περασμένη Τετάρτη εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο η προμήθεια των υλικών αυτών.
Ερωτηθείς για το θέμα χαρακτηριστικά μας είπε: «Δεν έχουν αναβολές χειρουργείων γενικώς, υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με την προμήθεια πλεγμάτων που είναι απαραίτητα για μια συγκεκριμένη εγχείρηση. Εχουμε ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες, προσπαθούμε όσο το δυνατό ταχύτερα να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του νοσοκομείου. Δεν έχουμε πρόβλημα αδυναμίας προμηθειών, έχουμε πρόβλημα να καταπολεμήσουμε την γραφειοκρατία η οποία μας βάζει εμπόδια και καθυστερήσεις».
Με αφορμή την πρόσφατη δωρεά του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας προς το νοσοκομείο σε απαραίτητα αναλώσιμα υλικά σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας για την αμέριστη στήριξη που δίνουν στο νοσοκομείο. Εχουν καταλάβει όλοι ότι πράγματι οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως η τοπική κοινωνία υπερασπίζεται το πιο πολύτιμο αγαθό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, που είναι η ύπαρξη και λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας για την προσφορά του σε υλικά, καθώς και τους μεμονωμένους πολίτες».

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER