Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 10:59

Συνωστισμός στα κρατητήρια γιατί... ξεχείλισαν οι φυλακές

Γράφτηκε από την
Συνωστισμός στα κρατητήρια γιατί... ξεχείλισαν οι φυλακές



Στο συνωστισμό που επικρατεί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, από κρατουμένους που δεν τους δέχονται οι φυλακές, αναφέρθηκε χθες ο Αντώνης Λιακόπουλος, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών.
Ανέφερε ότι ποινικοί κρατούμενοι παραμένουν για πολύ καιρό στα κρατητήρια της Διεύθυνσης «καθόσον αρνούνται οι φυλακές να τους πάρουν λόγω υπερπληθώρας». Και τόνισε ότι καταστρατηγούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού οι κρατούμενοι «δεν προαυλίζονται, δεν έχουν τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής, ενώ στο φινάλε οι αστυνομικοί δεν είναι σωφρονιστικοί υπάλληλοι». Είπε ακόμη ότι οι αστυνομικοί κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και μάλιστα πληρώνουν από την τσέπη τους για να αγοράσουν στους κρατούμενους τσιγάρα ή κάτι να φάνε.
Καταλήγοντας ο Αντ. Λιακόπουλος είπε ότι στα κρατητήρια βρίσκονται 21 ποινικοί κρατούμενοι (οι 2 από αυτούς για λίγες ημέρες μέχρι να γίνει η δίκη τους στο Εφετείο). Επίσης αναφέρθηκε και στο υπεράριθμο των κρατούμενων, αφού υπάρχουν 48 θέσεις και σε κάποιες περιπτώσεις οι κρατούμενοι ξεπερνούν τους 60.

Ν.Κ.


NEWSLETTER