Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 08:27

Ενόψει της Πανελλαδικής απεργίας: Σε ενωτικό αγώνα καλούν Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ

Γράφτηκε από τον
Ενόψει της Πανελλαδικής απεργίας: Σε ενωτικό αγώνα καλούν Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ

Σε ενωτικό αγώνα και σε συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, κόντρα στα νέα σκληρά μέτρα, κάλεσαν χθες τον κόσμο οι πρόεδροι του Κέντρου Σωτήρης Τσώνης και του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Σταθόπουλος.
«Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, πότε περιμένουμε να τους σταματήσουμε;», τόνισαν σχετικά, απευθύνοντας ενωτικό προσκλητήριο.
Ο κ. Τσώνης παρατήρησε ότι «είναι άδικα μέτρα και θα έχουν οδυνηρές επιπτώσεις. Θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερα αδιέξοδα, μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία». Εκτίμησε πως «διαλύεται ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και θα δουλεύουμε όλοι για 586 ευρώ μικτά». Ζήτησε να χτυπηθεί το τέρας της φοροδιαφυγής, να συνεισφέρουν και αυτοί που δεν έχουν συνεισφέρει όσο πρέπει ή και καθόλου και σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές και φορολογικά βάρη. Το πρόγραμμα αυτό δε βγαίνει. Θα δημιουργήσει κοινωνικά ερείπια και συντρίμμια». Παρατήρησε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα αναλαμβάνει τις ευθύνες του, έχει υπεύθυνη στάση και αγωνίζεται για μέτρα υπέρ των μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων με ανάπτυξη.
Ο κ. Σταθόπουλος επέκρινε το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και υλοποιεί όσα της έχουν ζητήσει οι τροϊκανοί. Επεσήμανε ότι οι «φοροαπαλλαγές στους μόνιμα φοροδιαφεύγοντες καλά κρατούν, ενώ καλούνται να πληρώσουν και πάλι τα μόνιμα υποζύγια». Σημείωσε ότι «μύθοι, ψέματα, διγλωσσία και υποκρισία πρέπει να τελειώνουν. Το πρόβλημα είναι πολιτικό και απαιτεί πολιτική λύση» και προσκάλεσε σε ευρύτερη ενότητα, κοινωνική συμμαχία και κοινωνικό αγώνα.

Εξάλλου στην αυριανή απεργία καλεί τα μέλη του και ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Τεχνικών Ψυκτικών Εγκαταστάσεων Εγκαταστατών Συντηρητών Καυστήρων Μεσσηνίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας με συμπαραστάτη το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Τέλος καλεί τα μέλη του στη συγκέντρωση της Τοπικής ομοσπονδίας ΕΒΕ αύριο στις 10:30 π.μ. στον πεζόδρομο της Αριστομένους μπροστά από το δημαρχείο της Καλαμάτας

Γ.Σ.


NEWSLETTER