Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 13:24

Ο γ.γ. Ενημέρωσης στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα

Γράφτηκε από την

Το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), κ. Ανδρέας Κατσανιώτης. Τον κ. Κατατσανιώτη υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Απόστολος Βουλδής, και το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου Τύπου: Μιχάλης Βασιλάκης (πρόεδρος), Αφροδίτη Τσικριτζή (γεν. γραμματέας), Ανδρέας Βρης (μέλος).

Ο Α. Κατσανιώτης ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου Τύπου και έγινε δέκτης των σημαντικών εντύπων και τεκμηρίων που διαθέτει ο πολιτιστικός φορέας της ΕΣΗΕΠΗΝ. Στάθηκε ιδιαίτερα σε διαφημίσεις που είναι καταχωρημένες στις σελίδες εφημερίδων του περιφερειακού Τύπου από τις δεκαετίες ‘20, ‘30 και ’40, σχολιάζοντας ότι εκφράζουν το πνεύμα της εποχής τους.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που επέδειξε ο Γεν. Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ήταν το γεγονός ότι η ξενάγηση διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Το διοικητικό συμβούλιο έθεσε στον Α. Κατσανιώτη τα βασικότερα ζητήματα που αφορούν στη σημερινή και τη μελλοντική λειτουργία του Μουσείου Τύπου, δηλαδή την ανάγκη να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί το έργο της ψηφιοποίησης.

Ο Γεν. Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας συμφώνησε, στις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης και μετά το τέλος της ξενάγησης αντάλλαξε σκέψεις γι’ αυτό το θέμα με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ και το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου Τύπου. Όσον αφορά στην ανάγκη συντήρησης των εκθεμάτων, ο Α. Κατσανιώτης ανέλαβε τη δέσμευση να διερευνήσει την υλοποίηση σχετικού έργου από υπηρεσίες συντήρησης αρχείων της Πολιτείας.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ