Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 10:48

6 χιλιόμετρα με τα πόδια για να πάνε σπίτια τους

Γράφτηκε από την
6 χιλιόμετρα με τα πόδια για να πάνε σπίτια τους

ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

Εξι χιλιόμετρα περπάτησαν προχθές το μεσημέρι μέχρι να φτάσουν στα σπίτια τους οι μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Μελιγαλά, όπως κατήγγειλαν χθες στην "Ε" ένας εκ των γονέων και ο διευθυντής του Γυμνασίου Γιώργος Ρερές. 

Το λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, το οποίο έκανε το συνηθισμένο του δρομολόγιο, στο δρόμο προς Βαλύρα έπαθε βλάβη. Παρότι όπως μας είπε ο γονέας έγινε τηλεφώνημα ώστε να έρθει άλλο όχημα να πάρει τα παιδιά, άλλο λεωφορείο δεν ήρθε και τελικά περίπου 47 μαθητές ξεκίνησαν από τη διασταύρωση της Σκάλας για τα σπίτια τους με τα πόδια, περπατώντας ασυνόδευτα σε ένα στενό αγροτικό δρόμο.

Το γεγονός έκανε τους γονείς να ανησυχήσουν, γιατί οι περισσότεροι εργάζονταν και δε μπορούσαν να πάνε να τα πάρουν με τα αυτοκίνητά τους. Το γεγονός επιβεβαίωσε και η διεύθυνση του σχολείου, προσθέτοντας ότι από την αρχή της χρονιάς, τα προβλήματα με τη μεταφορά ήταν πάρα πολλά (π.χ. καθυστερήσεις δρομολογίων, μικρά οχήματα στα οποία οι μαθητές στέκονταν όρθιοι). Για το προχθεσινό περιστατικό, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη απάντηση από το ΚΤΕΛ, ενώ χθες ο κ. Ρερές θα ετοίμαζε έγγραφο προς την υπεύθυνη της επιτροπής παιδείας του δήμου, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου. 

Γ.Σαρ.

Σχόλια  

+1 # ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 16-11-2012 13:14
Είναι απαράδεκτη κυρία μου η αναφορά του περιστατικού αφήστε το λαικισμό και να δείτε τα πραγματικά προβλήματα ,πως δεν ζητήσατε και συδρομή ψυχολόγου για να ξεπεράσουν τα παιδιά το ΣΟΚ. Τα παιδιά σήμερα έχουν όλα κινητά τηλέφωνα και επικοινώνησαν με τους γονείς οι οποίοι διαθέτουν όλοι σχεδόν NAVARA θα μπορούσαν να έπαιρναν τα παιδιά τους και να μετέφεραν τα άλλα που δεν έχουν αυτοκίνητα στα σπίτια τους .Λέτε ότι εργάζονταν οι γονείς ,το επιχείρημα μόνο γέλια προκαλεί .Ένα λεωφορείο χάλασε δεν χάλασε ο κόσμος λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει . άλλα είναι τα θέματα που πρέπει να σας απασχολούν π.χ γιατί δεν αναρωτιέστε γιατί ο Δήμος δεν βάζει δικά του λεωφορεία για την μεταφορά των μαθητών που θα στοιχίζουν στο κράτος πολύ λιγότερα χρήματα .
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER