Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 05:15

Μετά τις αντιδράσεις των Αρκάδων: Τοπίο στην ομίχλη η τύχη του 11ου Σ.Π.

Γράφτηκε από την

Το 11ο Σύνταγμα Πεζικού… πάει και έρχεται μεταξύ Καλαμάτας και Τρίπολης, καθώς αρκαδικά πόρταλ αναφέρουν ότι υπάρχει δήλωση  του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, σύμφωνα με την οποία αυτό θα παραμείνει στην Τρίπολη. Πάντως κανένας δεν γνωρίζει αν θα παρουσιαστούν νεοσύλλεκτοι της 1ης ΕΣΣΟ του 2013 στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, καθώς δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που θα ορίζει τα κέντρα κατάταξης. Οι έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στην Αρκαδία ενδεχομένως μπλόκαραν την απόφαση για μετακίνηση. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι αξιωματικοί του 11ου Συντάγματος ήταν έτοιμοι να μετακομίσουν στην Καλαμάτα προκειμένου να στελεχώσουν το στρατόπεδο ώστε να μπορεί να υποδεχτεί τους νεοσυλλέκτους. Αυτή την περίοδο στο στρατόπεδο της Καλαμάτας βρίσκονται ελάχιστοι αξιωματικοί και δεν μπορούν να διοικήσουν τους λόχους των νεοσύλλεκτων που ενδεχομένως παρουσιαστούν τον Ιανουάριο. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την έκδοση του προεδρικού διατάγματος με το οποίο θα καθορίζονται τα στρατόπεδα στα οποία θα καταταγούν οι νεοσύλλεκτοι της 1ης ΕΣΣΟ του 2013
Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος απαντώντας  σε ερώτηση της δημοσιογράφου του ΥΠΕΘΑ Βάλιας Αμπατζή δήλωσε: 
"Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταφοράς του 11ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα. Το 11ο θα μείνει όπως έχει!!! Ισα ίσα μετά την αλλαγή της 124ΠΒΕ σε διακλαδικό επειδή υπάρχει μεγάλος αριθμός οπλιτών στο 11ο θα πάνε και εκεί οπλίτες."
Κ.Δ.