Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 22:16

Μικροένταση χθες στη Μαραθόλακκα για την... αξιολόγηση Σούκου

Γράφτηκε από την
Μικροένταση χθες στη Μαραθόλακκα για την... αξιολόγηση Σούκου

Νέο επεισόδιο είχαμε χθες στο σίριαλ των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα... στο πλαίσιο του πειράματος Σούκου. Παρά τις δικαστικές αποφάσεις για οριστική απαγόρευση εναπόθεσης απορριμμάτων για οποιονδήποτε λόγο στη χωματερή, χθες το πρωί 3 φορτηγά του εργολάβου που έχει αναλάβει τη μεταφορά των απορριμμάτων σε νομίμως λειτουργούσες χωματερές επιχείρησαν να ξεφορτώσουν στη Μαραθόλακκα. Σκοπός ήταν να γίνει επεξεργασία των σκουπιδιών από τη μονάδα Σούκου για να διευκολυνθεί η Επιτροπή Καταλληλότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη σύνταξη του σχετικού πορίσματος.
Υπενθυμίζουμε ότι η προγραμματική σύμβαση λήγει την ερχόμενη Τρίτη και συνεπώς εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται τα πορίσματα τόσο της επιτροπής όσο και του Δήμου Καλαμάτας, για το αν θα ανανεωθεί η σύμβαση και πόσα χρήματα θα καταβληθούν στη θεσσαλική εταιρεία Σούκου, ανάλογα με τις ποσότητες απορριμμάτων που βεβαιωμένα έχει επεξεργαστεί το μηχάνημα.
Οι κάτοικοι του Ταϋγέτου, που συνεχίζουν να κάνουν... προληπτικές περιπολίες στη γύρω περιοχή, μόλις αντιλήφθηκαν τα φορτηγά επενέβησαν προσπαθώντας να τα εμποδίσουν να ξεφορτώσουν. Η μικροένταση που επικράτησε για λίγα λεπτά εκτονώθηκε όταν αποφασίστηκε με την ανοχή των κατοίκων να ξεφορτώσει μόνο το ένα φορτηγό.
Παρών στο χθεσινό περιστατικό ήταν και το ανώτερο στέλεχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Παπαηλιού, ο οποίος για μία ακόμα φορά δέχτηκε τα περισσότερα “πυρά” από τους κατοίκους. Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν πάντως ότι δεν αποκλείεται να έχουν πέσει κατά τις βραδινές ώρες ποσότητες απορριμμάτων στο ανοιχτό κύτταρο.
Τα προβλήματα βέβαια με το πείραμα Σούκου δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι μέχρι προσφάτως στη μονάδα Σούκου στη Μαραθόλακκα, οι οποίοι απολύθηκαν, δεν έχουν αποζημιωθεί κατά τα προβλεπόμενα και ήδη φέρονται να έχουν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει οριστεί δικάσιμος για τις 7 Δεκεμβρίου.
Το χθεσινό επεισόδιο ήρθε μετά από περίπου ένα δεκαήμερο ηρεμίας στην περιοχή. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τώρα το περιεχόμενο των πορισμάτων των επιτροπών, το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει το μέλλον του πειράματος Σούκου - τουλάχιστον όσον αφορά την ευρύτερη περιοχή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

 

Δημήτρης Πλεμμένος


NEWSLETTER