Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 08:42

Από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας: Μείωση της παρακράτησης του μισθού για το δάνειο

Γράφτηκε από την
Από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας: Μείωση της παρακράτησης του μισθού για το δάνειο

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία μειώνεται κατά 405 ευρώ το μηνιαίο ποσό της παρακράτησης μισθού σε δημόσιο υπάλληλο, που αποπληρώνει στεγαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Οπως είπε στην "Ε" ο δικηγόρος της δημοσίου υπαλλήλου, Βασίλης Φωτεινάκης, πρόκειται για απόφαση σταθμό για τους δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν λάβει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και η δόση παρακρατείται απευθείας από το μισθό ή τη σύνταξή τους.
Συγκεκριμένα, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της δανειολήπτριας - δημοσίου υπαλλήλου, το Πρωτοδικείο Καλαμάτας έβγαλε χθες προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει στο Ταμείο να παρακρατεί από το μισθό της οφειλέτριας το ποσό των 705 ευρώ μηνιαίως για την δανειακή της υποχρέωση προς αυτό. Και την περιορίζει στο ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως έως την έκδοση απόφασης επί της αιτήσεώς της για μείωση της παρακράτησης από το μισθό της, που θα συζητηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Φωτεινάκη "το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα έπρεπε να κινηθεί αυτεπάγγελτα για την μείωση της μηνιαίας δόσης από τα έξι δέκατα του μισθού που λαμβάνει η υπάλληλος στα τρία δέκατα, όπως προβλέπει νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων. Η απόφαση προσωρινής διαταγής του Πρωτοδικείου Καλαμάτας δικαιώνει τη δανειολήπτρια, η οποία δεν έβγαινε οικονομικά αφού με την παρακράτηση της δόσης του δανείου από το μισθό της, της έμεναν 250 ευρώ για να περάσει το μήνα". 

Ν.Κ.


NEWSLETTER