Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010 22:11

Βασ. Καδάς: «Η ΜΕΘ αρωγός στις προσπάθειες του προσωπικού στο νοσοκομείο»

Γράφτηκε από την
Βασ. Καδάς: «Η ΜΕΘ αρωγός στις προσπάθειες του προσωπικού στο νοσοκομείο»

"Το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει αξιόμαχο ιατρικό προσωπικό με εξαιρετικό επιστημονικό επίπεδο. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έρχεται αρωγός στις προσπάθειές τους, γιατί και αυτή διαθέτει έχει αξιόμαχο προσωπικό, ειδικά εκπαιδευμένο να διαχειρίζεται βαριά περιστατικά. Προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι καλύτερο και ευελπιστούμε ότι θα το πετύχουμε".
Τη θέση αυτή διατυπώνει, μιλώντας στην "Ε" ο εντατικολόγος Βασίλης Καδάς, διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, η οποία πρόσφατα -και με τεράστια καθυστέρηση, σε σχέση με την αρχική εξαγγελία- ξεκίνησε τη λειτουργία της.
"Είναι κρίμα που δεν λειτουργούσε για τόσα χρόνια η ΜΕΘ. Η υλικοτεχνική υποδομή της είναι άριστη και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες μονάδες μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας" σημειώνει χαρακτηριστικά ο Β. Καδάς.
Οπως αναφέρει, η δυναμικότητα της μονάδας σε πλήρη ανάπτυξη είναι 6 κλίνες -"αυτή τη στιγμή είναι ανεπτυγμένες οι δύο, ευελπιστούμε ότι συν τω χρόνω θα γίνουν 4, μόλις ολοκληρωθεί η στελέχωση με ιατρικό προσωπικό, θέμα για το οποίο διοίκηση του νοσοκομείου καταβάλλει ιδιαίτερα έντονες προσπάθειες" σημειώνει ο γιατρός.
Σήμερα, στη ΜΕΘ από πλευράς ιατρικού προσωπικού υπηρετούν ο Β. Καδάς ως διευθυντής και η επιμελήτρια α' Αθηνά Παλαιολόγου. Βρίσκονται σε εξέλιξη ωστόσο, λέει ο Β. Καδάς, οι διαδικασίες για τρεις ακόμα θέσεις επιμελητών β': "Η μία θέση έχει ήδη προκηρυχθεί και προχωρούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη ακόμα δύο θέσεων" σημειώνει, προσθέτοντας ότι η μονάδα είναι επαρκώς στελεχωμένη από πλευράς νοσηλευτικού προσωπικού.
Οι δυνατότητες της μονάδας είναι μεγάλες, "μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα πολύ ευρύ φάσμα περιστατικών" δηλώνει ο διευθυντής της ΜΕΘ στην "Ε". Εκτιμά δε, μετά από σχετική ερώτηση, ότι η απουσία από τη μονάδα γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων -αν και, όπως λέει, η παρουσία τους θα ήταν "ευχής έργον"- δεν περιορίζει τη λειτουργία της:
"Η απουσία νευροχειρουργού ή θωρακο - αγγειοχειρουργού δεν αποτελεί πρόβλημα. Ο κύριος όγκος των περιστατικών που προκύπτουν δεν απαιτεί αυτές τις ειδικότητες. Οταν προκύψουν τέτοια περιστατικά, διακομίζονται σε κατάλληλα στελεχωμένα νοσοκομεία. Βεβαίως, θα ήταν ευχής έργον η παρουσία αυτών των ειδικοτήτων, αλλά επαναλαμβάνω ότι και η απουσία δεν αποτελεί πρόβλημα ή εμπόδιο στη λειτουργία της μονάδας, ούτε μειώνει την αποτελεσματικότητά της" σημειώνει ο Β. Καδάς.
Αλλωστε, όπως καταλήγει, "το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει αξιόμαχο ιατρικό προσωπικό με εξαιρετικό επιστημονικό επίπεδο. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έρχεται αρωγός στις προσπάθειές τους, γιατί και αυτή διαθέτει έχει αξιόμαχο προσωπικό, ειδικά εκπαιδευμένο να διαχειρίζεται βαριά περιστατικά. Προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι καλύτερο και ευελπιστούμε ότι θα το πετύχουμε".


NEWSLETTER