Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 22:16

"Ανθρακες ο θησαυρός" το επίδομα ανεργίας ελεύθερων επαγγελματιών λέει ο Μαργέλης

Γράφτηκε από την
"Ανθρακες ο θησαυρός" το επίδομα ανεργίας ελεύθερων επαγγελματιών λέει ο Μαργέλης

Με τη φράση «άνθρακες ο θησαυρός» αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης στη γνωστή υπουργική απόφαση για να εισπράττουν το επίδομα ανεργίας και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. «Ως γνωστόν, το επίδομα αυτό θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα από 3 έως 9 μήνες, ενώ η περίοδος καταβολής θα εξαρτάται από τα χρόνια ασφάλισης.

 

Το υπουργείο Εργασίας όμως έχει θέσει, ως απαραίτητη προϋπόθεση, να έχουν εξοφληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές του ελεύθερου επαγγελματία ή επιτηδευματία», ανέφερε για να συμπληρώσει πως μάλλον δεν έχει ενημερώσει κανείς το υπουργείο Εργασίας ότι τα μαγαζιά κλείνουν υπό το βάρος των οφειλών σε Εφορία και ΤΕΒΕ!

«Μάλλον δεν έχει πει κανείς στο υπουργείο Εργασίας ότι ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες δεν μπορεί να πληρώσει τον ΟΑΕΕ στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Και αυτοί που μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις υποχρεώσεις (ΟΑΕΕ και Εφορία) ποιος ο λόγος να διακόψουν το επάγγελμα τους;», αναρωτήθηκε με σκωπτική διάθεση ο Κώστας Μαργέλης. Και κατέληξε λέγοντας: «Τελικά στην πράξη το επίδομα ανεργίας των ελευθέρων επαγγελματιών αποδείχθηκε «άνθρακες ο θησαυρός!».

Ν.Κ.


NEWSLETTER