Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 01:14

Κορύφωση κινητοποιήσεων δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και επαγγελματιών: Απεργιακός "πυρετός" και στη Νότια Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την

Απεργιακή εβδομάδα από σήμερα και στη Νότια Πελοπόννησο, καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στις δημόσιες επιχειρήσεις και στον ιδιωτικό τομέα, ως προσαρμογή στις απαιτήσεις του μνημονίου, αλλά και για τις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού.
Από σήμερα έχουν απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας, ενώ απεργία σε όλες τις τράπεζες κήρυξε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων για τις 14 και 15 Δεκεμβρίου.
Οι απεργιακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη, καθώς έχουν κηρύξει απεργία η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι ενώσεις των δημοσιογράφων, οι δικηγορικοί σύλλογοι, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και άλλες επαγγελματικές οργανώσεις.
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Καλαμάτα, Τρίπολη και Σπάρτη, τόσο από τα Εργατικά Κέντρα και τα παραρτήματα της ΑΔΕΔΥ όσο και από το ΠΑΜΕ που κατεβαίνει χωριστά.
Στο μεταξύ κρίσιμη συνάντηση θα έχουν αύριο ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από το αποτέλεσμα της οποίας θα εξαρτηθεί αν θα πραγματοποιηθεί η 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕΣΥ για Παρασκευή και Σάββατο.