Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 07:23

Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο επικράτησε χθες τόσο στην πόλη της Καλαμάτας όσο και στο δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, όπου η κίνηση μέχρι αργά το μεσημέρι γινόταν... σημειωτόν λόγω του πλήθους οχημάτων από τον αυτοκινητόδρομο, τα οποία κατευθύνονταν προς τα δυτικά του νομού.

Η αυξημένη γενικά κίνηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών εν όψει Δεκαπενταύγουστου, ενώ καθοριστικό ρόλο για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες στην περιοχή του λιμανιού της Καλαμάτας έπαιξαν και τα έργα ασφαλτόστρωσης στην οδό Κρήτης.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι η ουρά των οχημάτων στην οδό Λυκούργου έφτανε μέχρι τη γέφυρα του Νέδοντα. Οι δε γνώστες της περιοχής, που θέλησαν να απεμπλακούν από την κίνηση μέσω των δρόμων της μαρίνας, "κόλλησαν" κι εκείνοι στην οδό Σαλαμίνος, σε μια ουρά που ξεκινούσε από το λιμάνι και πλησίαζε την είσοδο της μαρίνας.

Για την εξομάλυνση της κατάστασης κινητοποιήθηκαν λιμενικοί, οι οποίοι ρύθμιζαν την κυκλοφορία στο τέρμα της οδού Ψαρών, όπου συσσωρευόταν μεγάλος όγκος οχημάτων τόσο από τη Λυκούργου και την περιοχή της μαρίνας, όσο και από την Κρήτης λόγω των έργων.

Αυξημένη κίνηση είχαμε χθες, μεταξύ άλλων, και στην οδό Αρτέμιδος, στον κόμβο Ζαφείρη στο ρεύμα προς Καλαμάτα, στον κόμβο του Ασπροχώματος στο ρεύμα προς Μεσσήνη, καθώς επίσης μετά τον νέο κόμβο κοντά στο αεροδρόμιο με κατεύθυνση προς Μεσσήνη.

 

Κ.Δ.