Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 08:27

Βενζίνη αντί για χλώριο στη δεξαμενή ύδρευσης

Γράφτηκε από τον

Βενζίνη αντί για χλώριο έριξαν στη δεξαμενή ύδρευσης στο χωριό Καλογερέσι κατά τον καθαρισμό της το απόγευμα της Παρασκευής, από λάθος που έγινε στα δοχεία που περιείχαν τα δύο υγρά και τα οποία έμοιαζαν μεταξύ τους. Το ευτύχημα είναι ότι το νερό με τη βενζίνη δεν πήγε στο δίκτυο ύδρευσης καθώς ήταν κλειστές οι βάνες και έγινε άμεσα αντιληπτό το λάθος, την ευθύνη του οποίου -όπως μας είπε- αναλαμβάνει ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος για την Δ.Ε. Τριπύλης Γιάννης Βασιλόπουλος.

Πάντως εξαιτίας του γεγονότος αυτού, μέχρι και χθες το χωριό είχε μείνει χωρίς νερό, με τους κατοίκους να ταλαιπωρούνται καθώς αναγκάζονται να προμηθεύονται νερό από μια πηγή του χωριού. Ωστόσο σήμερα μετά τους επανειλημμένους καθαρισμούς της δεξαμενής, το νερό αναμένεται να τρέξει και πάλι στις βρύσες των σπιτιών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Βασιλόπουλο, επισήμανε ότι το απόγευμα της Παρασκευής γινόταν καθαρισμός στη δεξαμενή του χωριού και αφού πλύθηκε καλά, ο ίδιος έριξε το δοχείο με τη βενζίνη στη δεξαμενή, κάνοντας λάθος καθώς όταν το πήρε από την αποθήκη όπου το είχε τοποθετήσει κάποιος, ήταν μαζί με κάποιο άλλο μικρό όμοιο δοχείο, που όμως είχε βενζίνη. Οταν έπεσε μέσα στη δεξαμενή αμέσως έγινε αντιληπτό το λάθος και χωρίς να ανοίξουν τις βάνες του δικτύου ύδρευσης, έπλυναν όλη την δεξαμενή και την άδειασαν από τις βάνες καθαρισμού. Οπως μας είπε την έπλυναν τουλάχιστον πέντε φορές και χθες αφού γέμισε ολόκληρη θα την άδειαζαν και πάλι για να ξαναγεμίσει ώστε να δώσουν νερό και στο χωριό, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει σήμερα.

Ο κ. Βασιλόπουλος ήταν κατηγορηματικός ότι από την στιγμή που έπεσε η βενζίνη στη δεξαμενή ούτε μια σταγόνα νερού δεν πήγε στο δίκτυο ύδρευσης και από εκεί και πέρα ο καθαρισμός ήταν τόσος επιμελής και επαναλαμβανόμενος που δεν έμεινε τίποτα μέσα στη δεξαμενή.

Κ.Μπ.