Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 08:02

Ξεκίνησε το πανηγύρι της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Στο 100% φτάνει η πληρότητα των θέσεων στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας, το οποίο ξεκίνησε από χθες με τους περισσότερους εμπόρους και μικροπωλητές να είναι στις θέσεις τους. Είναι ένα ιστορικό πανηγύρι, με ζωή πάνω από 100 χρόνια, όπως επισήμανε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο οποίος χθες το επισκέφθηκε κατά την έναρξή του.

Σε δηλώσεις του σημείωσε: "Ξεκίνησε το υπεραιωνόβιο ιστορικό πανηγύρι της Αρκαδιάς στην πρωτεύουσα του Δήμου Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία.

Από την πλευρά του δήμου έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρηση της νομιμότητας και λειτουργικότητας του πανηγυριού. Η πληρότητα των θέσεων από πλευράς εκθετών έχει αγγίξει το 100%, από ό,τι μας έχουν πει οι υπηρεσίες μας. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και αυτή την φορά βρίσκοντας προϊόντα που είναι της αρεσκείας του και είναι σε φθηνές τιμές, τιμώντας το ιστορικό πανηγύρι που για 100 και πλέον χρόνια ζωογονεί την τοπική οικονομία. Περιμένουμε πάρα πολλούς επισκέπτες και καλούμε όλους τους Μεσσήνιους και πέρα των ορίων της Μεσσηνίας να επισκεφθούν την Αρκαδιά και την ημέρα του Σταυρού όπου θα κορυφωθούν οι θρησκευτικές εορτές. Την παραμονή, την Παρασκευή θα γίνει ο αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Το Σάββατο το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία.

Ο κόσμος κατά την εκτίμησή μου είναι ικανοποιημένος γιατί επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο μια διαδικασία που φέρνει μνήμες και παλιές αναμνήσεις αλλά και κίνηση στην τοπική κοινωνία. Το πανηγύρι θα κρατήσει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Είμαστε εδώ για την διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των εκθετών αλλά κυρίως των επισκεπτών, για χάρη και υπέρ των οποίων λειτουργεί το πανηγύρι".

Κ.Μπ.