Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 07:26

Μαγαζάτορες της αρπαχτής δυσφημούν τη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μαγαζάτορες της αρπαχτής δυσφημούν τη Μεσσηνία

Ξέφραγο αμπέλι παραμένει η τουριστική αγορά  της Μεσσηνίας και μια μικρή μειοψηφία επιχειρηματιών δυσφημεί την περιοχή εκμεταλλευόμενη την έλλειψη ελέγχων για την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών. Οι αρπαχτές αυτής της μειοψηφίας θα προκαλέσουν ανυπολόγιστη βλάβη στο τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας αν δεν κινητοποιηθούν εγκαίρως οι αρμόδιοι φορείς για να ζητήσουν από την Πολιτεία να διασφαλίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα επισκέπτες της Μεσσηνίας διαμαρτυρήθηκαν επειδή τους σέρβιραν σε ταβέρνες αποψυγμένα φαγητά ως νωπά, προμαγειρεμένα ως σπιτικά, ξαναζεσταμένα της… ώρας, και σαλάτες με… έξτρα παρθένο σπορέλαιο. Επίσης η φέτα του κατάλογου μερικές φορές γίνεται στο τραπέζι λευκό τυρί, ενώ τα ποτά φέρνουν λίγο σε πετρέλαιο. Διαμαρτυρίες επίσης υπήρξαν για το… λιάσιμο αναψυκτικών, εμφιαλωμένων νερών και μπίρας, πριν τα μπουκάλια μπουν στο ψυγείο και σερβιριστούν στους πελάτες.

Βεβαίως αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στη Μεσσηνία. Πειρατές που κάνουν αρπαχτές υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και δυσφημούν με την στάση τους το τουριστικό προϊόν της χώρας. Είναι σίγουρο όμως ότι η ανάδειξη του  τουριστικού προορισμού της Μεσσηνίας θα προσελκύσει εκτός από επισκέπτες και… πειρατές. Οι πειρατές αυτοί πάνε στους αναδυόμενους προορισμούς, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και αφού αρπάξουν ό,τι μπορούν, στη συνεχεία φεύγουν για άλλες αναδυόμενες αγορές. Αν σε αυτούς προστεθούν και κάποιες ντόπιες αρπαχτές, γίνεται άμεσα κατανοητό ότι η πλειοψηφία των επιχειρηματιών θα πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα για να προστατέψει το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια καλούνται να διαδραματίσουν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και οι ενώσεις ξενοδόχων και ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωμάτων. Πρέπει επίσης να αφυπνιστούν οι μηχανισμοί της Περιφέρειας και των δήμων, ώστε -επιτέλους- σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση να ασκήσουν πραγματικούς και ουσιαστικούς ελέγχους για την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών. Φορείς και αυτοδιοίκηση πρέπει επίσης να προχωρήσουν άμεσα και στη σύναψη ουσιαστικών Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας, γιατί όσες προσπάθειες έγιναν μέχρι τώρα για επικοινωνιακούς λόγους μπροστά στις κάμερες, έμειναν στα χαρτιά και δεν απέδωσαν καρπούς.

 

Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται πρώτα να πάθει ζημιά το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας για να μάθουν επιχειρηματίες, φορείς και αυτοδιοίκηση ότι στη σημερινή εποχή του Ιντερνετ αρκούν κάποια δυσφημιστικά σχόλια σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με μεγάλη αναγνωσιμότητα για να σβήσει ένας προορισμός από τον τουριστικό χάρτη. 

Σχόλια  

0 # Αυτός 24-09-2013 05:48
Το πάθαμε στην Μαρίνα σε υποτίθεται μαγαζί με όνομα στον χώρο: γαρίδες σαγανάκι ξαναζεσταμένο από την κατάψυξη με αποτέλεσμα στομαχικές διαταραχές την άλλη μέρα.
Τίποτα δεν μας λέει οτι δεν θα κάνει το ίδιο και ο δίπλα, οπότε δε ξαναπατάμε στην μαρίνα.
Ομως, είναι φυσικό γιά έναν αγράμματο "επιχειρηματία" στην μαρίνα οταν θεωρεί το ΦΠΑ έσοδο να σπαταλάει τα χρήματα της επιχείρησης σαν ήταν δικά του σε "κοσμικά events" να ταΐζει τον κόσμο μπαγιάτικα γιά να μειώσει το κόστος και να πληρώσει τα χρέη από την κακοδιαχείρηση.

Μέχρι προ τινος πήγαινα τους πελάτες μου στην μαρίνα για επαγγελματικά γεύματα. Μετά το πάθημα με το σαγανάκι, τώρα τους πάω στον Μύλο στο Πήδημα και απολαμβάνουμε το καλύτερο κοτόπουλο, φρεσκοψημένο, σε πολύ προσιτές τιμές, και ο μαγαζάτορας δεν περιφέρεται στα τραπέζια κάνοντας τον κλόουν με τις υποκριτικές του κολακείες περίμενοντας να σε χρεώσει τιμές πεντάστερου Μισελέν γιά ένα μπαγιάτικο πιάτο. Την μαρίνα την σκότωσε η κουτοπονηριά τους!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER