Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 21:30

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία

Από αύριο Παρασκευή ξεκινούν στην Κυπαρισσία οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πιο συγκεκριμένα στις 12 αύριο το μεσημέρι στο ηρώο της Ανω Πόλης θα γίνει κατάθεση στεφανιών από τα σχολεία της πόλης, ενώ μισή ώρα αργότερα στο άγαλμα της Ελληνίδας Μητέρας Ελένης Ιωαννίδη θα γίνει κατάθεση στεφανιών από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

 

Την Δευτέρα το πρωί θα γίνει έπαρση της σημαίας στον χώρο του Αγίου Αθανασίου, ενώ η φιλαρμονική θα συνεχίσει το παλιό έθιμο παίζοντας τον εθνικό ύμνο και εμβατήρια στο κανονάκι του Κάστρου. Η επίσημη δοξολογία θα γίνει στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αθανασίου χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά το πέρας της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό Αγγελική Μιχαλαρέα. Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του ναού, μπροστά από τις προτομές του Μητροπολίτη Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και του πρωτοσύγκελλου Αμβροσίου Φραντζή. 

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μαθητική παρέλαση στην οδό 25ης Μαρτίου στις 11.30 π.μ. Μετά το τέλος της, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER