Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 07:26

Ανησυχία και φόβος στη Μερόπη για τις επιθέσεις σε γυναίκες

Γράφτηκε από τον

Κλίμα ανησυχίας και φόβου υπάρχει στην περιοχή της Μερόπης μετά και το τελευταίο κρούσμα επίθεσης σε γυναίκα του χωριού, την ώρα που βρισκόταν στο κτήματά της, η οποία και τραυματίστηκε όταν άγνωστος άνδρας της επιτέθηκε με μαχαίρι. Οπως ανάφερε ο πρόεδρος του χωριού Γιάννης Αλεξόπουλος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, αυτό ήταν το 5ο κρούσμα μέσα σε διάστημα λιγότερο από δύο μήνες και αυτό έχει θορυβήσει τους πάντες. 

Βρεθήκαμε στο χωριό όπου οι κάτοικοι μας είπαν ότι όλοι πλέον είναι ανάστατοι και υπάρχει φόβος να κυκλοφορήσουν, ειδικά οι γυναίκες έξω από τα σπίτια τους. Δεν μπορούν να πάνε πουθενά, ούτε τα παιδιά να πάρουν από τα φροντιστήριά τους, ούτε μια βόλτα να πάνε μέχρι τα κτήματά τους. Επισήμαναν ότι ο φόβος μεγαλώνει όταν βραδιάζει και οι περισσότεροι προτιμούν να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. 

Οι υποψίες για όλα αυτά που συμβαίνουν, πέφτουν στους αλλοδαπούς πακιστανικής καταγωγής που ζουν στην περιοχή και αυτό που ζητούν είναι καλύτερη αστυνόμευση και έλεγχος.

Ο Σάββας Σγουμπόπουλος μας είπε: "Ολες οι γυναίκες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, ούτε τα παιδιά δεν μπορούνε να πάνε φροντιστήριο. Εμένα η κόρη μου τελειώνει στις 7 το απόγευμα, εγώ δουλεύω εκείνη την ώρα και η γυναίκα μου φοβάται να πάει να την πάρει. Ποιος θα την πάρει;  Πρέπει να βάλουμε φύλακα; Εδώ είμαστε ένα χωριό που δεν είχαμε προβλήματα. Είναι το 5ο κρούσμα αυτό, αλλά οι άλλες κοπέλες δεν είχανε πάει να διαμαρτυρηθούν. Εγώ πιστεύω πάντως ότι είναι το ίδιο άτομο που τα κάνει όλα αυτά. Πλέον υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Κυκλοφορούν τόσοι αλλοδαποί. Δεν ξέρουμε αν έχουν χαρτιά, και αν έχουν τι χαρτιά είναι, είναι κανονικά ή πλαστά".

Ενώ ο Γιάννης Γεωργακόπουλος πρόσθεσε: "Υπάρχει ανησυχία στον κόσμο. Δεν ξέρουμε τι γίνεται. Εδώ είμαστε ένα ήσυχο χωριό, τέτοια πράγματα μας έχουν θορυβήσει. Ζητάμε να υπάρχει μια βοήθεια, να γίνει κάτι".

Από την πλευρά του ο  Δημήτρης Γεωργιόπουλος μας είπε: "Η ανησυχία είναι μεγάλη σε όλο το χωριό. Δεν μπορείς να περπατήσεις. Ακόμη και εμείς οι ίδιοι φοβόμαστε. Εχουμε πολλά κρούσματα στην περιοχή μας, είναι πέντε, έξι μέχρι τώρα. Θα πρέπει να τους διώξουν. Πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση καλύτερη. Εγώ είμαι 82 χρονών. Παλιά είχε εδώ 4-5 σταθμούς χωροφυλακής. Τώρα είναι 3 χωροφύλακες και αυτοί στο Μελιγαλά".

Ο Ηλίας Νασόπουλος τόνισε: "Αν δεν υπάρχει αστυνόμευση, δεν υπάρχει τίποτα. Εδώ έχουν νοικιάσει σπίτια, παίρνουν 20 – 30 ευρώ από τον καθένα. Γιατί δεν πάει η αστυνομία να τους πιάσει; Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο χωριό και φόβος. Δεν μπορεί καμία γυναίκα να κυκλοφορήσει έξω, να πάει βόλτα να πάει στα κτήματά της, δεν πάνε πουθενά".

Στην ίδια παρέα ο Ευάγγελος Νασόπουλος επισήμανε: "Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Κινδυνεύουμε να βγούμε από τα σπίτια μας, να πάμε έστω για κάποια εργασία, να πιούμε ένα καφέ, κινδυνεύουμε στο δρόμο. Είτε μέρα είναι είτε νύχτα είναι το ίδιο. Αστυνόμευση δεν υπάρχει. Οι αλλοδαποί πρέπει να φύγουν. Εδώ δεν είχαμε ποτέ τέτοια πράγματα. Την τελευταία δεκαετία έχουμε προβλήματα. Δεν μπορεί να φοβάσαι να βγεις έξω από το σπίτι σου".

Ο Μένης Ρερές μας είπε: "Εχουμε πολλούς αλλοδαπούς στην περιοχή μας και ειδικά Πακιστανούς. Με τα τελευταία κρούσματα υπάρχει ανησυχία. Μέσα σε ένα μήνα έχουμε πέντε κρούσματα. Οι γυναίκες δεν μπορούν να πάνε ούτε στα κτήματά τους. Το τελευταίο κρούσμα που έγινε στο κτήμα, ευτυχώς ήταν ψύχραιμη και αντέδρασε. Τραυματίστηκε όμως. Δεν είμαι ρατσιστής αλλά πρέπει να φύγουν οι αλλοδαποί".

Ενώ ο Χρήστος Σαραντόπουλος τόνισε: "Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί επειδή οι Ελληνες δεν μάθανε να κυβερνιούνται. Μας έχουν εγκαταλείψει. Πρέπει να συνετιστούν άπαντες". 

Τέλος ο κ. Παναγιώτης μας ανέφερε: "Είμαστε εγκαταλελειμμένοι τελείως. Εγώ θέλω να πάω στο κτήμα και δεν πάω. Αυτό τα λέει όλα. Υπάρχει ανησυχία και φόβος στον κόσμο σε όλο το χωριό. Δεν κυκλοφορεί κανείς. Μένουμε μέσα στα σπίτια κλειδωμένοι. Η ύπαιθρος έχει εγκαταλειφτεί τελείως".

Κώστας Μπούρας