Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 08:20

Ποτάμι ο εθνικός δρόμος Κυπαρισσία - Καλό Νερό

Γράφτηκε από τον

Σε πραγματικό ποτάμι μετατράπηκε για ακόμη μια φορά η εθνική οδός Κυπαρισσία – Καλό Νερό, λίγο έξω από την Κυπαρισσία στο ύψους του οικισμού Μυρέικα. Οπως γίνεται συνέχεια το τελευταίο διάστημα μετά από τη συνεχή βροχόπτωση, το γεφύρι που υπάρχει στο σημείο φράκαρε, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει και τα νερά για μεγάλα χρονικά διαστήματα να περνούν πάνω από το οδόστρωμα.

Σχεδόν όλη την ημέρα τσάπες του Δήμου Τριφυλίας βρισκόταν στο σημείο απομακρύνοντας τα μπάζα και καθαρίζοντας τα φρεάτια. Ανδρες της Τροχαίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία, η οποία συχνά γινόταν μόνο από το ένα ρεύμα, προκειμένου να μπορούν να δουλέψουν τα μηχανήματα. Νωρίς το πρωί ο δρόμος έκλεισε για μικρό χρονικό διάστημα, αφού τα νερά είχαν φτάσει σε μεγάλο ύψος. Στην περιοχή βρέθηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, όπως και οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσίγγανος και Γιάννης Φιλντίσης προσπαθώντας να συντονίσουν την όλη κατάσταση. Ωστόσο μιας και τα προβλήματα υπήρχαν σε όλο το μήκος του ρέματος που περνά από το συγκεκριμένο σημείο και καθώς αρκετά γεφύρια είχαν βουλώσει, λίγο πιο πάνω από τα Μυρέικα αναγκάστηκαν να κόψουν ένα δρόμο στη μέση, προκειμένου να βρουν διέξοδο τα νερά γιατί και το γεφύρι στο σημείο αυτό είχε βουλώσει.

Τα νερά σίγουρα είναι πολλά και λόγω των φωτιών του καλοκαιριού στον ορεινό όγκο της περιοχής φτάνουν ορμητικά και με πολλά φερτά υλικά. Ομως κάτοικοι της περιοχής μιλούν και για γεφύρια που δεν έχουν καθαριστεί σχεδόν ποτέ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται όλα αυτά τα προβλήματα. Χαρακτηριστικά τονίζουν ότι το γεφύρι που είναι στον εθνικό δρόμο έχει ύψος περίπου 1,7 μ. και πλάτος 2 μ., το οποίο αν ήταν καθαρό δεν θα φράκαρε τόσο εύκολα.

 

Κ.Μπ.