Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 17:07

Θόλωσε το νερό στην Καλλιρρόη

Γράφτηκε από τον

 

Θόλωσε το νερό που βγαίνει από τις γεωτρήσεις της Καλλιρρόης, μετά τον σεισμό της Τετάρτης, όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του χωριού Αντώνης Διαγούπης και οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μόνο εμφιαλωμένο.

Το νερό έβγαινε από τις βρύσες προχθές σχεδόν σαν λάσπη, ενώ χθες η κατάσταση είχε κάπως καλυτερέψει, χωρίς όμως το νερό να έχει καθαρίσει. Αυτό συμβαίνει και στις δύο γεωτρήσεις ύδρευσης όπως και στην γεώτρηση άρδευσης, ενώ εδώ και μέρες όλες οι γεωτρήσεις έχουν υπερχειλίσει και τα νερά έχουν πλημμυρίσει τα γειτονικά κτήματα.

 

Ο πρόεδρος τόνισε πως όλα αυτά  δείχνουν ότι ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής είναι ενιαίος και ότι οι γεωτρήσεις συνδέονται μεταξύ τους και φυσικά με αυτήν που είναι κοντά στο σημείο που έχει χωροθετηθεί να γίνει το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών. Χαρακτηριστικά για αυτό το θέμα ο κ. Διαγούπης μας είπε: «Οι ανακρίβειες και η έλλειψη αντικειμενικότητας του γεωλόγου μελετητή (της ΤΕΡΝΑ) στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αποδεικνύονται εδώ. Οποιος αμφισβητεί και αμφιβάλλει για την πραγματικότητα, να έρθει εδώ στο χώρο να δει και να πειστεί για το ποια είναι η πραγματικότητα. Αυτές οι γεωτρήσεις συνδέονται μεταξύ τους. Ο υδροφόρος ορίζοντας είναι ενιαίος και φυσικά είναι ίδιος με την γεώτρηση που βρίσκεται κοντά στο σημείο που θέλουν να κάνουν το εργοστάσιο».

(φωτό αρχείου)