Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 00:22

30 τόνοι άσφαιρα πυρομαχικά απομακρύνθηκαν από τη Σχίζα

Γράφτηκε από την

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της Σχίζας από τα άσφαιρα πυρομαχικά του πεδίου βολής. Συνολικά η Πολεμική Αεροπορία απομάκρυνε 30 τόνους και χθες μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι και στη συνέχεια στο αεροδρόμιο Καλαμάτας οι τελευταίοι 13 τόνοι. Το σύνολο των παλιών εκπαιδευτικών βομβιδίων, που βρισκόταν πάνω στο νησί και μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο, πρόκειται να ανακυκλωθούν.

Να θυμίσουμε πως η Πολεμική Αεροπορία καθάρισε τη Σχίζα από τα παλιά πυρομαχικά μέσα σε ένα περίπου μήνα. Οπως έχει εξηγήσει και στο παρελθόν ο διοικητής της 120 ΠΕΑ σμήναρχος (Ι) Μιχ. Θεοδωράκης, αρχικά έγινε έλεγχος των βομβιδίων από πυροτεχνουργούς για την ασφάλεια του προσωπικού κατά τη μεταφορά τους, η οποία έγινε αποκλειστικά από προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο λιμάνι χθες, κατά την εκφόρτωση του σκάφους της Π.Α. από προσωπικό του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ), παρόντες ήταν ο διευθυντής επιχειρήσεων αντισμήναρχος Γιώργος Τσενεκίδης και ο διοικητής του ΣΕΘΕ, αντισμήναρχος Γαβριήλ Καραβλίδης.

 

Κ.Δ.