Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 17:12

Δήλωση Πετράκου για το παράνομο ελαιόλαδο σε σούπερ μάρκετ

Γράφτηκε από την

Η παράνομη τυποποίηση και διακίνηση ελαιολάδου από την εταιρεία «ΚΟΡΕ ΑΕ», που αποκαλύφθηκε σε Σ/Μ στην Καλαμάτα μετά από ελέγχους των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και εν αναμονή των αναλύσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους για να διαπιστωθεί τι ακριβώς λάδι περιείχε η συγκεκριμένη συσκευασία της εταιρείας αυτής η οποία και κατά το παρελθόν έχει εμπλακεί σε διατροφικά σκάνδαλα, επιβάλλει την άμεση και συνεχή ενεργοποίηση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών σε όλη την Περιφέρεια.
Εκτιμούμε πως η απάτη από την συγκεκριμένη εταιρεία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε Σ/Μ στην Καλαμάτα, αλλά αφορά όλη την Περιφέρεια και όλη τη χώρα.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη να δώσει άμεση εντολή να γίνονται συνεχής και αυστηροί έλεγχοι για να αποκαλυφθεί η έκταση της απάτης αυτής, αλλά και για να προληφθούν και άλλες ώστε να προστατεύονται  και οι αγρότες και οι καταναλωτές.
Πέραν των συστηματικών και αυστηρών ελέγχων αυτό που επιβάλλεται είναι επιτέλους να εφαρμοστεί η ιχνηλασιμότητα από το χωράφι μέχρι το ράφι, γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική προστασία. Είναι ευθύνη του κ. Περιφερειάρχη να προωθήσει το θέμα αυτό.
Τέλος, χαιρετίζουμε την κινητοποίηση – διαμαρτυρία που διοργανώνει το Σάββατο το απόγευμα έξω από το Σ/Μ «Καρφούρ Μαρινόπουλος» στην οδό Αρτέμιδος στην Καλαμάτα, οι αγροτικοί σύλλογοι Γαργαλιάνων, Χώρας και Λευκοχώρας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
Θανάσης Πετράκος