Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 17:30

Η ΠΑΣΥ Μεσσηνίας για τις έρευνες σχετικά με το ελαιόλαδο σε σούπερ μάρκετ

Γράφτηκε από την

Με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις έρευνες για το τυποποιημένο ελαιόλαδο που πωλείται σε σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας και δεν  έχει τις απαιτούμενες  προϋποθέσεις υγιεινής πρέπει να σημειώσουμε πως ορισμένες αντιδράσεις είναι υποκριτικές και παραπλανητικές για το λαό. Ένοχος για την κατάσταση είναι η πολιτική της απελευθέρωσης των αγορών η Κοινή Αγροτική Πολιτική που αφήνει ελεύθερες τις εισαγωγές και τις προσμίξεις (με το νόμο γίνονται οι προσμίξεις πλέον). Οι τυποποιητές , οι έμποροι και οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος  και  η πολιτική που εφαρμόζεται είναι προς όφελος τους για να έχουν περισσότερα κέρδη. Αυτό είναι σε βάρος της διατροφής και του εισοδήματος του λαού  αλλά και ενάντια στο εισόδημα του φτωχού και μεσαίου αγρότη που συνεχώς συρρικνώνεται.
Οι δυνάμεις που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια αυτή τη πολιτική είναι υπόλογες και υπεύθυνες. Η δήθεν ευαισθητοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου  για ελέγχους και την στήριξη της ποιότητας είναι άκρως επικίνδυνες και υποκριτικές. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι τόσα χρόνια στην εξουσία και έδωσαν μάχη για να περάσουν όλα τα αντιδραστικά μέτρα που εφαρμόζονται στο εμπόριο των αγροτικών προϊόντων που συντέλεσαν στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς.
Επίσης υποκρισία είναι να καλούν σε ελέγχους και οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να λένε κουβέντα για την αγαπημένη  τους ΕΕ, για το ποιος και πως θα ελέγχει τα αγροτικά προϊόντα και χωρίς να αναφέρεται και στις δικές τους ευθύνες που όλα αυτά τα χρόνια στο αγροτικό κίνημα ήταν το αριστερό χέρι  του ΠΑΣΟΚ.
Ευθύνες μεγάλες και καίριες έχουν η τοπική ΕΑΣ και τα κεντρικά όργανα ΠΑΣΕΓΕΣ κ.λ.π. που αποτελούν βασικό στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής που ξεσπιτώνει και ξεζουμίζει τους αγρότες. Πρόκειται για ενώσεις εχθρικές προς τον μικρό και μεσαίο αγρότη που θα πρέπει να τις καταδικάσει, να τις απομονώσει και να τις ανατρέψει.
Η απάντηση σ’ αυτήν την πολιτική βρίσκεται στην πρόταση της ΠΑΣΥ: Στη θέση του καπιταλιστή αγρότη να δημιουργηθούν οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί, που, μαζί με τις καθετοποιημένες κρατικές παραγωγικές μονάδες, θα εξασφαλίζουν επαρκή και ασφαλή προϊόντα για τη διατροφή του λαού και την πρώτη ύλη για τις κρατικές μεταποιητικές μονάδες, αξιοποιώντας όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες κάθε περιοχής, μέσα από κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό της οικονομίας και με λαϊκό έλεγχο.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη το Σάββατο 22-1-2011 και ώρα 11π.μ στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για να συζητήσουμε τα οξυμένα προβλήματα μας, να οργανώσουμε την πάλη μας και να συντονίσουμε τον αγώνα μας.
Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν πολύμορφες παρεμβάσεις-κινητοποιήσεις  της ΠΑΣΥ και καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους να τις στηρίξουν άσχετα αν συμφωνούν σε όλα με την ΠΑΣΥ.