Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 22:15

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, που συνεδρίασε την Πέμπτη 20/1, αποφάσισε τα εξής:
1) Την αποχή διαρκείας των δικηγόρων – μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας από την άσκηση των καθηκόντων τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προώθηση από την κυβέρνηση διατάξεων που αφορούν στην δήθεν απελευθέρωση του επαγγέλματος και στην αλλοίωση του λειτουργηματικού χαρακτήρα της δικηγορίας.
2) Εκφράζει την αρχική γενική αντίθεσή της στις διατάξεις και στη φιλοσοφία του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος διότι επιφέρει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις και πλήγματα στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος και στον θεσμικό ρόλο των δικηγόρων και των Δικηγορικών Συλλόγων.
3) Αντιτίθεται στην ωμή προώθηση συμφερόντων μεγάλων δικηγορικών εταιρειών και τραπεζών και ζητά την προστασία όλων των δικηγόρων και κυρίως των νέων, έναντι των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών και των λοιπών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, που άμεσα θα συμπιέσουν και θα εξαθλιώσουν τις δικηγορικές αμοιβές.
4) Επιδιώκει την αποτροπή δημιουργίας διαπεριφερειακών – διατοπικών δικηγορικών εταιρειών.
5) Τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι η πολυδιαφημισμένη απελευθέρωση του δικηγορικού λειτουργήματος μεσοπρόθεσμα θα έχει σαν συνέπεια την συγκέντρωση της δικηγορικής ύλης σε λίγα μεγάλα δικηγορικά γραφεία. Θα οδηγήσει σε εξαθλίωση την μεγάλη μερίδα των δικηγόρων, το δε τελικό κόστος των νομικών υπηρεσιών θα καταστεί υψηλότερο για τον πολίτη, αφού η δικηγορία και η τιμολόγησή της θα καθορίζεται από λίγα ισχυρά δικηγορικά γραφεία.
6) Καταγγέλλει την διασπαστική και απαξιωτική προς το σύνολο του δικηγορικού κόσμου της χώρας συμπεριφορά του προέδρου της Ολομέλειας και προέδρου του Δ.Σ. Αθηνών, ο οποίος κατά τις εργασίες της Ολομέλειας της 17-1-2011, αποχώρησε προ του τέλους της συνεδρίασης και ενώ επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις, δηλώνοντας περιφρονητικά ότι δεν δεσμεύεται από αποφάσεις της Ολομέλειας, ότι δεν θα συμμετάσχει στην αποχή και ότι θα κάνει ό,τι θα αποφασίσει το Δ.Σ. του συλλόγου του.
7) Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας όπως την Παρασκευή 28-1-2011 επανακαθορίσει την στάση μας, σταθμίζοντας τις εξελίξεις.


NEWSLETTER