Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 08:10

Αιγύπτιοι, Λιβανέζοι και Τυνήσιοι σε θερμοκήπια στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Στελέχη από τα υπουργεία Παιδείας, Τουρισμού και Εμπορίου της Αιγύπτου, του Λιβάνου και της Τυνησίας, που βρίσκονται στη Μεσσηνία μέσω του Οργανισμού "Δρόμοι της Ελιάς", επισκέφθηκαν χθες την Τριφυλία και ενημερώθηκαν για τις καλλιέργειες της περιοχής. 

Στην αποστολή συμμετέχουν 26 στελέχη από τις συγκεκριμένες χώρες, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και εγκαταστάσεις της Τριφυλίας, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε και η καλλιέργεια καρπουζιού. Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να γευτούν καρπούζι στο συσκευαστήριο του Μπάμπη Παπαδόπουλου στην περιοχή της Τερψιθέας, ζητώντας να μάθουν τα μυστικά για τη νοστιμιά του, αλλά και για το πώς γνωρίζουμε αν ένα καρπούζι είναι ώριμο.

Στην περιοχή ξεναγήθηκαν από τον διευθυντή του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Κυπαρισσίας, Γιώργο Τσουμάνη, και ενημερώθηκαν για τις καλλιέργειες από το διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνη Παρασκευόπουλο, ο οποίος επισήμανε τις σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειες που εφαρμόζονται στην Τριφυλία και το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας των παραγωγών. Υπογράμμισε δε ότι «τέτοιες επισκέψεις μας δίνουν την ευκαιρία να προβάλουμε τον τόπο μας, να ανταλλάσσουμε απόψεις. Μόνο με εξωστρέφεια και εξαγωγικό προσανατολισμό μπορούμε να δώσουμε την δυναμική που αξίζει στην περιοχή μας».

Κ.Μπ.