Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014 08:11

Νέες πτυχές στην αυτοκτονία Γ. Λούζη: Του "ρούφηξαν" τα χρήματα χωρίς να τα χρωστάει

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Νέες πτυχές στην αυτοκτονία Γ. Λούζη: Του "ρούφηξαν" τα χρήματα  χωρίς να τα χρωστάει

Νέες πτυχές της υπόθεσης αυτοκτονίας του 71χρονου αγρότη Γιώργου Λούζη από τους Δολούς βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας. Οπως έκανε γνωστό η οικογένειά του ο 71χρονος δεν είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την τράπεζα, αλλά αφορμή για το τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε τη Μεσσηνία και όχι μόνο, στάθηκε η απόρριψη της ανανέωσης δανεισμού από τη μία, αλλά και η χωρίς προειδοποίηση ανάληψη των χρημάτων του δανείου από άλλο δικό του λογαριασμό. 

Από το 2005 είχε συνάψει με την τράπεζα συμφωνία για ένα αγροτικό δάνειο με ανοιχτό κεφάλαιο ύψους 3.000 ευρώ, το οποίο ανανεωνόταν ανά διετία και ο ίδιος είχε την υποχρέωση να καλύπτει τους τόκους, διαδικασία στην οποία ήταν απολύτως συνεπής. Το Νοέμβριο του 2013 η τράπεζα κάλεσε τον 71χρονο να ανανεώσει το δάνειο. Για το σκοπό αυτό προσκομίστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα και από την τράπεζα τον ενημέρωσαν ότι ο φάκελος ήταν άρτιος. Από τότε όμως μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω ενημέρωση, όταν εκπρόσωπος της τράπεζας επικοινώνησε με τον 71χρονο και τον ενημέρωσε ότι η ανανέωση απορρίφθηκε λόγω ηλικίας και ότι τόσο το κεφάλαιο, όσο και οι τόκοι (που ακόμα δεν είχαν λήξει) είναι άμεσα απαιτητοί. Και σαν να μην έφτανε αυτό τον ενημέρωσαν ότι η τράπεζα “ρούφηξε” τα παραπάνω ποσά αυτόματα από άλλο λογαριασμό του ίδιου ατόμου, στον οποίο έμπαιναν η σύνταξη και οι όποιες αγροτικές επιδοτήσεις. Το γεγονός αυτό ήταν ουσιαστικά η αφορμή για να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η ήδη κλονισμένη υγεία του 71χρονου, ο οποίος προσφάτως είχε υποβληθεί και σε επέμβαση καρδιάς. Η ψυχολογική πίεση που υπέστη ο Γιώργος Λούζης ήταν τόσο μεγάλη, που ουσιαστικά τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα. 

«Είχε ένα δάνειο που είχε πάρει πριν από μερικά χρόνια για καλλιέργειες και το οποίο εξυπηρετούσε κανονικά. Η δόση ήταν κάπου 180 ευρώ τον μήνα. Το δάνειο δεν ήταν “κόκκινο” και αυτό βεβαιώθηκε από την τράπεζα» σημείωσε η δικηγόρος Μαρία Βεργινάδη μιλώντας στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και συνέχισε: «Για λόγους που δεν έχουμε καταλάβει ακόμα η τράπεζα με το "έτσι θέλω" τράβηξε 3.300 ευρώ από τον λογαριασμό, αφήνοντας περίπου 80 ευρώ υπόλοιπο. Σε ερώτησή μου προς την υπάλληλο των δανείων γιατί έγινε αυτό, η απάντηση ήταν "βρήκαμε χρήματα και τα πήραμε"».

ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ως δολοφονία καταγράφεται η απώλεια του συναδέλφου τους αγρότη στους Δολούς, με ηθικούς αυτουργούς τους τραπεζίτες και όσους τους στηρίζουν, σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Γαργαλιάνων και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν: «Η Επιτροπή Αγώνα Γαργαλιάνων και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών εκφράζουν τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 71χρονου συναδέλφου αγρότη από τους Δολούς.  Στο μυαλό των αγροτών έχει καταγραφεί η απώλειά του ως δολοφονία, που ηθικούς αυτουργούς έχει τους τραπεζίτες και όσους στηρίζουν αυτό το ληστρικό σύστημα, που στο άμεσο μέλλον θα ενταθεί με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς λογαριασμών και ακινήτων. Το τραγικό γεγονός ήρθε να μας θυμίσει ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, με την κοινωνία να είναι το θύμα.  Επιβεβαιώνεται η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι στη μνήμη του εκλιπόντος συναδέλφου να οργανωθούμε και να αντισταθούμε, ώστε να πάψουμε να θρηνούμε άλλα θύματα».

Σχόλια  

-4 # Πέτρος Καλ 28-06-2014 10:26
Το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός δυστυχώς για την οικογένεια του εκλιπόντος δεν μπορέσατε μέχρι στιγμής να το μεταδώσετε σωστά. Αναπαράγεται ψέματα και ασάφειες τρίτων χωρίς να κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε την ίδια την οικογένεια για το ποια είναι η αλήθεια.
Δημοσιογραφία χαλασμένου τηλεφώνου και copy paste.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Δημήτρης Πλεμμένος 28-06-2014 16:51
Η κρίση είναι παρούσα και σκοτώνει eleftheriaonline.gr/.../40060
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
+2 # Δημήτρης Πλεμμένος 28-06-2014 16:33
@ Πέτρος Καλ: Καλύτερα αυτό να το κρίνει η ίδια η οικογένεια, από την οποία προέρχονται και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το ρεπορτάζ (πλην της δήλωσης της δικηγόρου, η οποία όμως προφανώς και δεν θα διέφερε αν γινόταν στην "Ε"). Το αν ο τρόπος κάλυψης του θέματος δεν σας ικανοποιεί και αν θεωρείτε ότι η "Ε" και το eleftheriaonlin e.gr προσφέρουν "Δημοσιογραφία χαλασμένου τηλεφώνου και copy paste" είναι δικαίωμά σας και μπορείτε να αναζητήσετε κάποιο άλλο portal / site/ blog από τα πολλά που υπάρχουν πλέον στη Μεσσηνία για την ενημέρωσή σας. Μπορείτε άλλωστε και μέσα από το δικό σας blog να παρουσιάσετε τη δική σας οπτική για το τραγικό αυτό θέμα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
-1 # Πέτρος Καλ 28-06-2014 20:33
Από την πρώτη μέρα αναπαράγεται συνεχώς διαφορετικές προεκτάσεις για το συμβάν δείχνοντας από την μεριά σας ελλειμματικό ρεπορτάζ. Θα μπορούσατε απλά να ρωτάγατε τους οικείους του.
Αφού λοιπόν ρωτήσατε την οικογένεια και μετά γράψατε ότι γράψατε γιατί αναπαράγεται το ψευδές γεγονός από άλλα ενημερωτικά μέσα για το ύψος της δόσης;
Τέλος πάντων. Εύχομαι καλή δύναμη στην οικογένειά του Γιώργου Λούζη.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER