Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 08:08

Ξεσηκώθηκαν στο Πλατύ για την εναπόθεση σκουπιδιών

Γράφτηκε από τον

Η εναπόθεση σκουπιδιών στην παλιά χωματερή του τ. Δήμου Αρφαρών, στα όρια του χωριού Πλατύ, προκάλεσε χθες την αντίδραση τον ντόπιων, οι οποίοι μπλόκαραν ένα από τα φορτηγά που τα μετέφερε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του χωριού Γιώργος Τζαβάρας, μιλώντας στην «Ε», είπε ότι ο ίδιος κάλεσε την Αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ σήμερα σκοπεύει να μεταβεί στον εισαγγελέα. Παράλληλα δε αναμένει -όπως είπε- να κινηθούν από σήμερα οι διαδικασίες που υπαγορεύει ο νόμος. 

Από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε στην «Ε» ότι επρόκειτο για προσωρινή απόθεση άχρηστων υλικών οικοσκευής, ελαστικών, βιομάζας και χώματος, που προήλθαν από τον καθαρισμό των κοινοτικών και αγροτικών δρόμων της περιοχής και τα οποία θα αποκομίζονταν άμεσα. 

 

«ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ»

Πάντως, σύμφωνα με τον Γ. Τζαβάρα, ο ίδιος ενημερώθηκε από συγχωριανούς του ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται εναπόθεση σκουπιδιών στον πιο πάνω χώρο, ο οποίος παλιότερα χρησιμοποιείτο ως χωματερή από τον τ. Δήμο Αρφαρών.

«Ενας συγχωριανός μου με ενημέρωσε ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες γίνεται μεταφορά σκουπιδιών στο συγκεκριμένο χώρο. Μπλοκάραμε ένα φορτηγό, το οποίο εγκατέλειψε ο οδηγός του, δηλώνοντας από την πλευρά του ότι "έχει εντολή από τον δήμο" για τις ενέργειες αυτές» συνέχισε ο Γ. Τζαβάρας και κατέληξε: «Δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μας. Ο χώρος αυτός είναι 100 μέτρα από το τελευταίο σπίτι. Κάλεσα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να έρθει στο χωριό μετά το περιστατικό αυτό, αλλά αυτός δεν φάνηκε».

 

«ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ»

Μιλώντας από την πλευρά του στην «Ε», ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν γίνεται λόγος για οικιακά, ζυμώσιμα απορρίμματα - προσθέτοντας ότι η εναπόθεση είχε αποκλειστικά προσωρινό χαρακτήρα και ότι τα υλικά αυτά θα απομακρύνονταν τις αμέσως επόμενες ημέρες:

«Ολη η φασαρία γίνεται για ενάμιση φορτηγό με χορτάρια, χώματα, παλιά λάστιχα αυτοκινήτων και άχρηστη οικοσκευή, που ήταν πεταμένα στο τοπικό κοινοτικό δίκτυο και τα μάζεψε ο δήμος τις τελευταίες ημέρες. Δεν μιλάμε, σε καμία περίπτωση, για οικιακά απορρίμματα. Η εναπόθεση ήταν προσωρινή, θα τα απομακρύναμε αύριο (σ.σ. σήμερα, Πέμπτη)» υποστήριξε ο Θ. Βασιλόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος δήλωσε, καταλήγοντας, ότι ο ίδιος μετέβη στον εισαγγελέα και έδωσε κατάθεση, μετά τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που υποβλήθηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο του χωριού.

Β.Γ.Μ.