Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 21:53

H Ευανθία Σταθοπούλου, θύμα ληστείας μέσα στο ψιλικατζήδικό της

Γράφτηκε από την

 

"Σε λίγο θα μπαίνουν στα σπίτια και θα μας σκοτώνουν!"


"Σε λίγο θα μπαίνουν στα σπίτια μας και θα μας σκοτώνουν!" λέει αγανακτισμένη και τρομαγμένη η Ευανθία Σταθοπούλου, που έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας μέσα στο ψιλικατζήδικό της, στην οδό Κρήτης, προχθές το μεσημέρι. Ενας κουκουλοφόρος με σουγιά στο χέρι εισέβαλε στο μαγαζί της στις 2.30 το μεσημέρι... απέναντι από τα δημοτικά σχολεία στα οποία υπήρχαν ακόμα μαθητές. Την απείλησε με το σουγιά, άρπαξε τα 350 ευρώ που υπήρχαν στην ταμειακή μηχανή και τρέχοντας κατάφερε να ξεφύγει από τους γείτονες που τον κυνήγησαν.
Η κ. Σταθοπούλου ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως ο ληστής "χτύπησε" μεσημεριάτικα, σε ώρα αιχμής. Οπως περιγράφει, την ώρα που μπήκε στο μαγαζί της, η ίδια τακτοποιούσε κάποια πράγματα γονατισμένη πίσω από την ταμειακή. Οταν άκουσε βήματα σηκώθηκε για να εξυπηρετήσει τον πελάτη που νόμιζε ότι μπήκε. Ομως ξαφνικά αντίκρισε μπροστά της έναν κουκουλοφόρο να την απειλεί με σουγιά και να της λέει: «Ανοιξε το ταμείο σου γρήγορα».
Η κ. Σταθοπούλου διηγείται ότι κοίταξε γύρω γύρω και δεν υπήρχε κανείς: «Μόνο αυτός με την κουκούλα και το σουγιά… Ανοιξα τότε τη μηχανή και του είπα "πάρ'τα όλα". Εξω από το μαγαζί είχαν σταματήσει πελάτες και κάποιοι φώναζαν, γιατί είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε… αλλά αυτός έφυγε». Οπως λέει η ίδια, κάποιοι γείτονες άρχισαν αμέσως να κυνηγούν το ληστή αλλά εκείνος κατάφερε τελικά να ξεφύγει, βγάζοντας την κουκούλα στην επόμενη γωνία.

Κ.Δ.