Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 13:16

Συνάντηση του μητροπολίτη Ευστάθιου με το διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη επισκέφθηκε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χθες το πρωί, όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Πέτρο Μισθό και τους εργαζόμενους. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν και οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Νίκος Κοντογιάννης και Πολύδωρος Χαριτωνίδης αντίστοιχα και ο τέως διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Βαγγέλης Τσεκούρας.
Ο κ. Μισθός αφού καλωσόρισε τον κ. Ευστάθιο ευχαριστώντας τον παράλληλα για την ανταπόδοση της επίσκεψης που είχε κάνει ο ίδιος στο Επισκοπείο, αναφέρθηκε σε εκπαιδευτικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων τόνισε πως η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς προβλήματα και ελλείψεις, κάτι που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς χιλιάδες εκπαιδευτικοί επέστρεψαν από τα γραφεία στις σχολικές τάξεις. Αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα, όπως οι ελλείψεις σε νηπιαγωγεία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα ειδικά σχολεία, με τον κ. Ευστάθιο να ζητεί από τον κ. Μισθό να καλυφθούν οι ανάγκες του Ειδικού Σχολείου Σπάρτης, καθώς λείπουν κάποιοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Επιπλέον ο κ. Μισθός σημείωσε πως εκτός από τους άλλους φορείς η εκπαιδευτική κοινότητα βασίζεται και στην Εκκλησία.
Ο κ. Ευστάθιος αφού συνεχάρη τον κ. Μισθό -ο οποίος κατάγεται από τη Λακωνία- για τα νέα καθήκοντά του σημείωσε πως η Εκκλησία βρίσκεται πάντα δίπλα στην εκπαίδευση και στα παιδιά. Ωστόσο τόνισε πως τα τελευταία χρόνια, θεσμοί όπως τα κατηχητικά, οι εξομολογήσεις στα σχολεία και οι εκκλησιασμοί έχουν ατονήσει σε μεγάλο βαθμό, για λόγους που δεν μπορούν να αναλυθούν εύκολα αφού κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την Εκκλησία και το Θεό.
Ε.Τ.