Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 08:08

Ξεκοίλιαζαν νεκρή χελώνα για να πάρουν το καβούκι σε παραλία της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Ξεκοίλιαζαν νεκρή χελώνα για να πάρουν το καβούκι σε παραλία της Κυπαρισσίας

Ενας 61χρονος κάτοικος Κυπαρισσίας και ένας 39χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς το απόγευμα της Κυριακής ξεκοίλιαζαν μια νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα που είχε ξεβραστεί σε παραλία της Κυπαρισσίας, προκειμένου να πάρουν το καβούκι της.

Το περιστατικό αυτό που σόκαρε όσους το είδαν -και οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές- έγινε σε παραλία βόρεια από το λιμάνι της Κυπαρισσίας κοντά στο κάμπινγκ. Εκεί θεάθηκαν δύο άτομα να προσπαθούν με μαχαίρια αλλά και με ένα σκεπάρνι να ξεκολλήσουν τις σάρκες του νεκρού ζώου για να πάρουν το καβούκι.

Πάντως, καθώς δεν υπάρχει νόμος που να τιμωρεί ακριβώς τη συγκεκριμένη πράξη, οι δυο άντρες οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Το δικαστήριο στον 61χρονο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ στον αλλοδαπό επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με 3ετή αναστολή και 1.500 ευρώ πρόστιμο για παράνομη είσοδο στη χώρα μας - αφού στο όλο συμβάν κρίθηκε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή. 

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER