Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 21:06

Ουρές στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας λόγω του... μηχανογραφικού

Γράφτηκε από την

Ουρές έχει προκαλέσει από τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας η εφαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος κατά την είσοδο των ασθενών, για την έκδοση εισιτηρίων προκειμένου να επισκεφτούν τα εξωτερικά ιατρεία ή να κλείσουν ραντεβού. Ο συνωστισμός και οι ουρές παρατηρούνται καθώς πλέον γίνεται ηλεκτρονική καταγραφή του κάθε ασθενούς που επισκέπτεται το νοσοκομείο, με καταχώριση όλων των στοιχείων του αλλά και του ιατρικού τμήματος που επισκέπτεται.
Η ουρά τη Δευτέρα -όπως μας επισημάνθηκε- έφτανε από την είσοδο του νοσοκομείου ως τον γκισέ όπου κόβονται τα εισιτήρια, ενώ χθες τα πράγματα ήταν ελαφρώς καλύτερα.
Για εξομάλυνση της κατάστασης τις επόμενες μέρες έκανε λόγο στην "Ε" ο διοικητής του νοσοκομείου Πάνος Μπόζος. Σημείωσε ότι καθώς το μηχανογραφικό σύστημα εφαρμόζεται για πρώτη φορά, υπάρχει αυτή η καθυστέρηση μέχρι να καταγραφούν όλα τα στοιχεία του ασθενούς. Αφού καταγραφούν, τις επόμενες φορές που οι ίδιοι τουλάχιστον άνθρωποι θα επισκεφτούν το νοσοκομείο δεν θα χρειαστούν πάλι όλα αυτά τα στοιχεία. Επίσης, ο διοικητής παρατήρησε ότι θα εξοικειωθεί και το προσωπικό με το χειρισμό του συστήματος.
Ο κ. Μπόζος επισήμανε, τέλος, ότι οι ασθενείς δεν είναι αναγκαίο να έρχονται από πολύ νωρίς το πρωί και να περιμένουν στην ουρά με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται.
Κ.Μπ.