Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 13:36

Κλείνουν τα εμπορικά στις 23 Φεβρουαρίου

Γράφτηκε από την

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων με αποκορύφωμα το κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011. Ο εμπορικός κόσμος αγωνίζεται:
Κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
Κατά της απελευθέρωσης της ίδρυσης και εγκατάστασης των υπερκαταστημάτων.
Κατά της ανεξέλεγκτης λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου.
Το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης, προτείνει στους συναδέλφους   εμπόρους την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.
Είναι μια ευκαιρία να προβάλλουμε τις θέσεις μας και να αγωνιστούμε ενάντια σε αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν σε αφανισμό. Δεχόμαστε πίεση από δυο πλευρές. Από την μια αφήνεται ελεύθερο το πλανόδιο εμπόριο, σε σημείο μάλιστα να επιτρέπεται σε ανώνυμες εταιρίες να δραστηριοποιούνται στο χώρο. Από την άλλη, αίρονται όλοι οι περιορισμοί που μέχρι τώρα καθόριζαν τους όρους εγκατάστασης και λειτουργίας πολυκαταστημάτων και υπεραγορών. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτές οι εξελίξεις θα ανατρέψουν τους όρους ανταγωνισμού με αρνητικές συνέπειες, εκτός των άλλων και για τα συμφέροντα των καταναλωτών. Επιπρόσθετα τα νέα φορολογικά μέτρα θα επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων. Ενώ δεν διαφαίνεται καμιά ελπίδα από εφαρμογή οποιασδήποτε  αναπτυξιακής πολιτικής.
Πρόκειται να διανεμηθεί αφίσα που θα τυπώσει η ΕΣΕΕ και θα δοθούν συνεντεύξεις από τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ώστε να καταστεί σαφές, προς όλες τις κατευθύνεις, το μήνυμα μας.

Από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ


NEWSLETTER