Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 13:28

Πρόβλημα τροφοδοσίας των βενζινάδικω

Γράφτηκε από την

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ

Τα πρώτα προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα παρουσιάστηκαν και στη Μεσσηνία, λόγω των κινητοποιήσεων διαρκείας από τους βυτιοφορείς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών στο νομό Γιώργο Καπερώνη, τα πρατήρια σε ποσοστό περίπου 10% ξέμειναν χθες και προχθές από καύσιμα και παρέμειναν κλειστά για μια ή δύο ημέρες, μέχρι να γίνει εκ νέου ανεφοδιασμός.
Οπως εξήγησε ο κ. Καπερώνης, η αγορά τροφοδοτείται με ιδιωτικά βυτιοφόρα και ο αριθμός τους δεν είναι αρκετός ώστε να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες. Ως συνέπεια, ορισμένες από τις εταιρείες τροφοδοτούν το νομό μόνο με βασικά είδη καυσίμων - όπως πετρέλαιο και απλή αμόλυβδη.
Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι τα πρατήρια της Μεσσηνίας σε ποσοστό περίπου 20% να τροφοδοτούνται μόνο με πετρέλαιο και απλή αμόλυβδη, ενώ έχουν... στεγνώσει από άλλα είδη καυσίμων. Μάλιστα ο κ. Καπερώνης εκτίμησε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των πρατηρίων που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα αν οι βυτιοφορείς δεν λήξουν σύντομα τις κινητοποιήσεις τους. Ηδη, τόνισε, έλλειψη υπάρχει στα είδη αυτοκινήτου και αξεσουάρ που διατίθενται από τα βενζινάδικα, όπως και σε ελαστικά αυτοκινήτων.    
Ν.Κ.


NEWSLETTER