Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 09:20

Ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα

Με λαμπρότητα τιμά σήμερα η Καλαμάτα την 74η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στις 10.15 το πρωί  θα τελεστεί δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστή ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αντώνης Πυρούσης, φιλόλογος στο 2ο Λύκειο Καλαμάτας, με τίτλο «Το έπος του ’40 - μια ιστορική και ηθική θεώρησή του» και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στις 11.15 θα ξεκινήσει η καθιερωμένη παρέλαση στην Αριστομένους, με τη συμμετοχή μαθητών, πολιτιστικών συλλόγων, εθελοντών, προσκόπων, οδηγών και τμημάτων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εξ άλλου, σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο, ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της «Φάρις» διοργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει την εθνική επέτειο του έπους 1940-1941. Η εκδήλωση περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό, αφήγηση, μουσική και τραγούδια, αφιερωμένα σε όσους πολέμησαν κι έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την ελευθερία. Η σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης είναι του Κώστα Κατσουλάκη, αφηγείται η Μαρίνα Ταβουλάρη, τραγουδά η Ελένη Καρακάση και στο πιάνο συνοδεύει ο Θανάσης Τσαουσέλης.

 

Τέλος, ανοιχτό θα είναι σήμερα Τρίτη 28 Οκτωβρίου το Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του και να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ του Γενικού Επιτελείου Στρατού για το έπος του '40.

* Φωτογραφία από τον εορτασμό του 2013


NEWSLETTER