Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 14:28

Απεργεί ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΤΕΙ Καλαμάτας ύστερα από έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και την ολοήμερη περιφρούρηση της σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011,  συνεχίζοντας τoν αγώνα του ενάντια στις εξοντωτικές πολιτικές της κυβέρνησης.
Μετά τη λαίλαπα περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις επεξεργάζονται και προωθούν νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις για τα επικουρικά ταμεία, προσπαθώντας να εξαφανίσουν τα ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις μας, δοκιμάζοντας βάναυσα τις αντοχές μας.
Με τα αλλεπάλληλα επικαιροποιημένα μνημόνια προωθούνται νέα δυσβάστακτα μέτρα που μας οδηγούν στην απόγνωση. Με το νέο μισθολόγιο που είναι στα σκαριά θα υποστούμε νέες μειώσεις των εισοδημάτων μας στο όνομα της «αναγκαίας» δημοσιονομικής πολιτικής.
Δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη. Η ζωή μας ολοένα και περισσότερο οδηγείται στο περιθώριο. Αυτός ο κατήφορος στον οποίο μας καταδικάζουν πρέπει να σταματήσει. Εχουμε ευθύνη απέναντι στην ίδια μας τη ζωή, στην αξιοπρέπειά μας και στο μέλλον των παιδιών μας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα παιδιά μας μένει ότι τους αφήνουμε σαν κοινωνία.
Μέσα από οργανωμένους αγώνες θα συνεχίσουμε να διατρανώνουμε αποφασιστικά και μαζικά την άρνηση μας να υποταχθούμε σ’ αυτές τις πολιτικές που μας εξουθενώνουν οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά.

Ο Πρόεδρος                                                                                    Η Γεν. Γραμματέας

Αγγουράς Γεώργιος                                                                           Μπάμπαλη Σταυρούλα