Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 13:36

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι μεγαλειώδεις απεργιακές λαϊκές κινητοποιήσεις, διαμορφώνουν νέα πολιτική εικόνα και ίσως φέρουν πολιτικές εξελίξεις, ενώ θέτουν επιτακτικά στο προσκήνιο μεγάλες και ιστορικές προκλήσεις για τις δυνάμεις της αριστεράς.
Η συμμετοχή του λαού στα συλλαλητήρια και τις πορείες που διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα ήταν πρωτοφανής. Η συμμετοχή των απλών ανθρώπων ανεξάρτητα από πολιτικές τοποθετήσεις, των νέων, των εργαζόμενων, αλλά και του εμπορικού κόσμου στη σημερινή απεργία ήταν πολύ μεγάλη και σε πολλούς εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα πήρε καθολικές διαστάσεις. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο και η πορεία ξεπέρασαν σε συμμετοχή κάθε προηγούμενο, ενώ και στην Τρίπολη η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων.
Ο ελληνικός λαός γυρίζοντας οργισμένα την πλάτη στην κυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο, αναζητά εναγωνίως εναλλακτικές λύσεις απέναντι στη σημερινή απελπιστική κατάσταση. Έχει όσο ποτέ, ίσως, ανοικτά τα αυτιά του σε ριζοσπαστικές αναλύσεις και σε ριζοσπαστικές εναλλακτικές προτάσεις, αρκεί να είναι τεκμηριωμένες, να διαθέτουν συνέπεια και να πείθουν ότι, έστω μέσα από δυσκολίες, μπορούν να ανοίξουν κάποιες καινούργιες προοπτικές για τη χώρα.
Οι δυνάμεις της Αριστεράς, είναι οι μόνες που μπορούν αυτή την ώρα να συμβάλλουν σε μια θετική διέξοδο. Για να το καταφέρουν, χρειάζεται να προσανατολίσουν ενωτικά την πορεία πλεύσης τους εδώ και τώρα, γιατί αύριο ίσως είναι αργά! Είναι για παράδειγμα αδιανόητο, σε αυτήν την ιδιαίτερα ιστορική και απόλυτα κρίσιμη συγκυρία, να πραγματοποιούνται δύο χωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις και να διεξάγονται δύο πορείες (μια του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και του παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ και μια του ΠΑΜΕ), που δεν πρέπει μάλιστα να συναντηθούν, ενώ τα ίδια συνθήματα δονούν τον αέρα και οι ίδιες αγωνίες ξεσηκώνουν τους απεργούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, η μέγιστη δυνατή ενότητα των εργαζομένων. Όλοι μαζί πρέπει να χτίσουμε συνδικάτα ταξικά και αγωνιστικά, που θα επιδιώκουν ενότητα στις δράσεις τους και θα μπορούν να υπερασπίζονται τα εργασιακά, δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων και όλων των πολιτών. Η επόμενη κινητοποίηση πρέπει να βρει όλες τις δυνάμεις των εργαζομένων μαζί. Για να μπορέσουμε με ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο να ανοίξουμε δρόμο ανατροπής των σημερινών αδιέξοδων, άδικων και αναποτελεσματικών πολιτικών της Κυβέρνησης του μνημονίου και της ντροπής

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER