Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 21:09

Μένουν από βενζίνη τα περιπολικά στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Μένουν από βενζίνη τα περιπολικά στην Καλαμάτα

Από βενζίνη μένουν ένα - ένα τα περιπολικά και τα συμβατικά αστυνομικά αυτοκίνητα στην Καλαμάτα, καθώς μέχρι χθες το μεσημέρι κανένας πρατηριούχος δε είχε δεχτεί να προμηθεύει καύσιμα την Αστυνομία μόνο με την υπόσχεση ότι θα… πληρωθεί.
Η σύμβαση με επαγγελματία του κλάδου έληξε προχθές, οπότε οι αστυνομικοί φουλάρισαν τα ρεζερβουάρ, αλλά ήδη από χθες άρχισαν να αδειάζουν με συνέπεια να ακινητοποιούνται οχήματα. Ηδη ακινητοποιήθηκαν οχήματα που απασχολήθηκαν στην προχθεσινή υπόθεση ανθρωποκτονίας στην Καλαμάτα, καθώς χρειάστηκε να μετακινηθούν εκτός νομού. Κι έπεται συνέχεια εάν άμεσα δε βρεθεί λύση.
Οι πρατηριούχοι της Καλαμάτας πάντως δεν είπαν αναίτια. "Καύσιμα τέλος" στην Αστυνομία, καθώς ήδη η υπηρεσία χρωστάει 20.000 - 25.000 ευρώ για τους δύο μήνες του 2011 επειδή δεν έχουν εγκριθεί οι σχετικές δαπάνες. Επίσης είναι άγνωστο πότε θα γίνει νέος διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου προμηθευτή από τις υπηρεσίες της Υπερπεριφέρειας.
Να σημειωθεί ότι πρόβλημα αναμένεται και σε άλλες περιοχές του νομού. Για παράδειγμα η σύμβαση για την Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας εκπνέει στις 31 του μήνα και είναι άγνωστο το εάν και πότε θα γίνει νέος διαγωνισμός.
Να υπενθυμίσουμε πως σε όλο το νομό η πλειοψηφία των περιπολικών και των συμβατικών αυτοκινήτων της Αστυνομίας έχουν τεθεί σε ακινησία λόγω της μη έγκρισης δαπανών για επισκευή και σέρβις.

Κ.Δ.


NEWSLETTER