Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 12:20

Πρωτοχρονιά χωρίς ρεύμα σε περιοχές της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Χωρίς ρεύμα υποδέχθηκαν το 2015 χωριά της Μεσσηνίας και περιοχές της Καλαμάτας, λόγω ζημιών στο δίκτυο της ΔΕΗ, κυρίως από πτώσεις δέντρων. 

 

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και αποκαταστάθηκαν χθες το μεσημέρι. Οπως μας επεσήμαναν από τη ΔΕΗ της Καλαμάτας, «στο μέγιστο φορτίο που έχουμε κάθε χρόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προστέθηκε φέτος η δυσμενής συγκυρία της κακοκαιρίας».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΔΕΗ, προβλήματα υπήρξαν: α) Σε όλα τα χωριά στη γραμμή από το Ασπρόχωμα μέχρι το Μελιγαλά, καθώς από τους ισχυρούς ανέμους δέντρα έπεσαν και κατέστρεψαν καλώδια της Επιχείρησης. Το ρεύμα επανήλθε σταδιακά από το πρωί της Πρωτοχρονιάς και αποκαταστάθηκε οριστικά χθες το μεσημέρι στο Πήδημα, όπου υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω της πτώσης της κεντρικής γραμμής στου Μαούνη, στο Αριοχώρι. β) Στα χωριά του Ταϋγέτου, όπου το δίκτυο της ΔΕΗ υπέστη ζημιές από το χιόνι. Η αποκατάσταση κι εδώ έγινε σταδιακά και στο "Τουριστικό" το ρεύμα επανήλθε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. γ) Σε περιοχές της Καλαμάτας, μεταξύ των οποίων και η Βέργα. Στα Γιαννιτσάνικα, για παράδειγμα, έπεσε υποσταθμός της ΔΕΗ, ενώ στην Κρήτης, στα Τεχνικά Λύκεια, πεύκο από το σχολείο προκάλεσε ζημιά στο δίκτυο και η περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα μία ώρα μετά την υποδοχή του νέου χρόνου έως και το πρωί της Πρωτοχρονιάς. δ) Στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Είρας, εξαιτίας του χιονιού.

Γ.Σ.